Acasă Cerneală și celuloid Cerneală și celuloid: ”Zbor deasupra unui cuib de cuci”

Cerneală și celuloid: ”Zbor deasupra unui cuib de cuci”

179
0

Proiecțiile din Cerneală și Celuloid au continuat și ieri, 22 martie 2018, la Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași (Casa de Cultură a Sindicatelor, Bd. Socola nr. 34). De data aceasta, publicul cinefil a vizionat ecranizarea după romanul scris de Ken Kesey (publicat în anul 1962) – „Zbor deasupra unui cuib de cuci” (titlul original: „One Flew Over the Cuckoo’s Nest”).

Filmul regizat de Milos Forman apare în anul 1975 și câștigă 35 de premii, fiind nominalizat de alte 13 ori. I se acordă 5 premii Oscar (Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun actor în rol principal, Cea mai bună actriță în rol principal, Cel mai bun scenariu adaptat), șase premii Globul de Aur (toate categoriile la care a fost nominalizat), șase premii şi patru nominalizări BAFTA. 

În rolurile principale îi regăsim pe Jack Nicholson, Louise Fletcher, Michael Berryman și Danny DeVito. 

Despre carte și film ne-a vorbit în debut, moderatorul întâlnirii, bibliograf dr. Iulian-Marcel Ciubotaru.

Proiectul „Cerneală și Celuloid” al Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” își propune realizarea unor paralele între anumite filme și cărțile care le-au inspirat. Activitățile se desfășoară de două ori pe lună, din două în două săptămâni, iar intrarea este liberă.

Vă așteptăm și la următoarele întâlniri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here