Acasă Cerneală și celuloid Cerneală și celuloid: „Fiica generalului”

Cerneală și celuloid: „Fiica generalului”

30
0

Joi, 21 septembrie 2017, la Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași, s-a derulat o nouă întâlnire în cadrul ediției a III-a a Proiectului Cerneală și Celuloid, ce are ca scop realizarea unor paralele între anumite filme și romanele care le-au inspirat.

Largul public cinefil a vizionat filmul Fiica generalului (titlu original: The General’s Daughter), o producție americană din 1999, în regia lui Simon West.
Gazda întâlnirii, jurnalistul Vlad Frânghiu a discutat cu cei prezenți despre romanul lui Nelson DeMille, ce a stat la baza ecranizării.

Ofițerul Paul Brenner (John Travolta), anchetează împrejurările în care a murit căpitanul Elisabeth Campbell (Leslie Stefanson). Chiar dacă secretele din armată sunt foarte bine păstrate el are misiunea de a descoperi adevărul și de a aresta făptașul indiferent cine ar fi el. Tatăl victimei este generalul Campbell (James Cromwell), renumit ca fiind un mare conducător, curajos și cu o viață personală fără pată. El are o fiică exemplară și candidează pentru postul de vice-președinte. Într-o lume împânzită de minciună și murdărie, Paul Brenner și Sara Sunhill (Madeleine Stowe) sunt hotărâți să facă lumină.

Vă așteptăm și la următoarele proiecții!

Activitățile se desfășoară de două ori pe lună, din două în două săptămâni, iar intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here