Acasă Cerneală și celuloid Cerneală și celuloid: „Alexis Zorba”

Cerneală și celuloid: „Alexis Zorba”

38
0

Joi, 27 iulie 2017, la Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași, s-a derulat o nouă întâlnire a ediției a III-a a Proiectului Cerneală și Celuloid, ce are ca scop realizarea unor paralele între anumite filme și romanele care le-au inspirat.

Cei prezenți au urmărit proiecția filmului „Alexis Zorbas” („Zorba The Greek”), ecranizare a romanului cu același nume al lui Nikos Kazantzakis.

Moderatorul întâlnirii, jurnalistul Vlad Frânghiu, a povestit publicului prezent despre capodopera pusă pe ecran de regizorul Mihalis Kakogiannis, avându-i colaboratori pe Mikis Theodorakis (compozitor al coloanei sonore) și Walter Lassally (care a filmat tot ținutul sărăcăcios unde are loc cea mai mare parte a acțiunii).

Filmul este dominat în totalitate de către Zorba, pentru care Anthony Quinn a fost alegerea perfectă. Acesta pare a fi cel mai bun rol interpretat de Anthony Quinn vreodată.

Exuberanța lui Zorba, capacitatea caracterului de a vedea numai partea senină a vieții și de a transfera atitudinea sa optimistă și celor din jur, combinate cu metafora dansului pe plaja pustie, fac din acest film o capodoperă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here