Acasă Filiala „Ion Creangă” Cerneală și celuloid – 17 mai 2018

Cerneală și celuloid – 17 mai 2018

13
0

Joi, 17 mai 2017, cinefilii s-au reunit într-o nouă întrevedere din cadrul proiectului „Cerneală și Celuloid”, la Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași (Casa de Cultură a Sindicatelor, Bd. Socola nr. 34). Proiecția aleasă pentru această săptămâna a fost filmul „Ultima noapte de dragoste”, o producție româno-vest germană din 1980 (regizor Sergiu Nicolaescu).

Scenariul filmului este inspirat din romanul „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război”, scris de Camil Petrescu, apărut în 1930. Chiar dacă filmul nu este o ecranizare fidelă a cărții, scenaristul operând modificări importante, atât în derularea poveștii, cât și a numelor personajelor, reuşeşte să redea în plan psihologic trăirile celor două personaje principale. 

În rolurile principale: Joanna Pacuła, Vladimir Găitan, Sergiu Nicolaescu şi Sebastian Papaiani. 

Moderatorul întâlnirii a fost jurnalistul Vlad Frânghiu.
Proiectul „Cerneală și Celuloid” al Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” își propune realizarea unor paralele între anumite filme și cărțile care le-au inspirat. Activitățile se desfășoară de două ori pe lună, din două în două săptămâni, iar intrarea este liberă. 

Vă așteptăm și la următoarele întrevederi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here