Acasă Biblioteca și Arta Biblioteca și Arta: Cocoane, mofturi, moftangii… după Ion Luca Caragiale

Biblioteca și Arta: Cocoane, mofturi, moftangii… după Ion Luca Caragiale

164
0

Miercuri, 28 februarie 2018, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași – Filiala „Ion Creangă” a constituit spațiul propice ca și o sală de spectacol de teatru prin transpunerea în scenă a piesei: Cocoane, mofturi, moftangii… după Ion Luca Caragiale. Evenimentul este inclus în cadrul programului cultural-educativ : Biblioteca și Arta.

Într-o sală arhiplină de spectatori și invitați, spectacolul s-a desfășurat în colaborare cu Școala de Teatru ProfessArt Iași coordonată de profesor Luiza Cupceac. Distribuția a fost alcătuită din tineri talentați, precum: Paula Vrânceanu, Ilinca – Andreea Minea, Anastasia Costin, Vanessa Sarkadi, Răzvan Bujor, George Gușuleac, Tudor Istov, Robert Vlad.
Cocoanele şi moftangiii lui Caragiale, animaţi de pasiuni, însufleţiţi de simpatii sau de aversiuni, mânaţi de imbolduri ascunse, vânaţi de neputinţe, ne seamănă atât de mult, încât întâlnirea cu ei este echivalentul unei recunoaşteri.

„E un spectacol care îşi propune să reconstituie o lume. E o galerie de personaje, zugrăvite în culori vii de autor şi interpretate cu inventivitate şi fineţe de actori tineri. E un contact nemijlocit cu omenescul, simplitatea şi naturaleţea unor personaje mereu actuale.”, ne spune Luiza Cupceac, regizorul spectacolului și creatoarea costumelor Caragiale.

Şcoala de Teatru ProfessArt Iaşi a fost înfiinţată în 2006 de actriţa Luiza Cupceac. Aceasta organizează cursuri de actorie pentru copii şi tineret şi spectacole pentru publicul larg. Pentru detalii, vizitați pagina de facebook a școlii: [https://www.facebook.com/scoala.professart?fref=ts ]

Mulțumim tuturor pentru prezență și implicare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here