Acasă Filiala „Ion Creangă” „Biblioteca de Prim Ajutor”: sesiune de informare

„Biblioteca de Prim Ajutor”: sesiune de informare

109
0

 

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a desfășurat astăzi, joi, 25 ianuarie 2018, la Filiala „Ion Creangă”, o altă activitate de informare în cadrul proiectului „Biblioteca de Prim Ajutor” (BiblioInfoLife).

Sesiunea educațională a fost susținută de partenerul proiectului, Asociația Ambulanța.Life – Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași, reprezentată de o echipă formată din Nicoleta Milicenco, Daniela Lotos și Andrei Stănilă. Participanți au fost elevii clasei a V-a de la Școala Gimnazială „Gh. Mârzescu” Iași, însoțiți de profesor-psiholog Nicoleta Pașalău.

Elevii nerăbdători, dar interesați de subiect, au dorit să afle totul din primele zece minute ale acțiunii. Echipa proiectului a construit dialogul cu copiii, începând cu sfaturile privind accidentele, bandajul compresiv, tehnicile de salvare în cazul în care victima este conștientă cu măsurile de siguranță, metoda PAS, apelul 112 și poziția laterală de siguranță și desigur, contextul în care victima este inconștientă atunci aplicăm metoda de resuscitare, încheind cu detalii despre utilizarea defibrilatorului în situații de urgență.

La final, elevii au primit câte un PERMIS DE SALVATOR alături de un permis la bibliotecă, precum și alte informații privind oferta activităților și proiectelor culturale pe care le derulează Biblioteca Județeană Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here