Acasă Filiala „Ion Creangă” „Biblioteca de Prim Ajutor” (BiblioInfoLife), 25.10.2018

„Biblioteca de Prim Ajutor” (BiblioInfoLife), 25.10.2018

25
0

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a lansat astăzi, 25 octombrie 2018, în Filiala „Ion Creangă”, a doua ediție a proiectului educațional „Biblioteca de Prim Ajutor” (BiblioInfoLife).

Activitatea de informare interactivă s-a derulat cu elevii claselor a IX-a și a X-a de la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” Iași însoțiți de profesorii Feryan Dodoiu, Vasilica Ghiță și Aurelia Vrâncianu.

Sesiunea educațională a fost susținută de partenerul proiectului, Asociația Ambulanța.Life – Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași reprezentată de directorul general Marius Grațian-Benchea. Elevii comunicativi au învățat ca o primă recomandare că: „Siguranța salvatorului este…prima măsură!”. Trebuie să avem în vedere permanent măsurile personale de siguranță pentru a acționa și a face tot ce este posibil pentru a acorda primul ajutor până vine ambulanța. S-a diseminat întreg setul de informații, începând cu sfaturi privind accidentele, bandajul compresiv, tehnicile de salvare în cazul în care victima este conștientă cu măsurile de siguranță, metoda PAS, apelul 112 și poziția laterală de siguranță; precum și contextul în care victima este inconștientă și atunci aplicăm metoda de resuscitare (masajul cardiac – 30 cu 2).

Elevii au primit câte un PERMIS DE SALVATOR și alte detalii privind oferta activităților și proiectelor culturale pe care le derulează biblioteca publică.

Proiectul inițiat de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași este implementat în parteneriat cu Asociația Ambulanța.Life – Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași și se desfășoară pe parcursul anului școlar 2018 – 2019 cu unitățile de învățământ școlar/liceal din județul Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here