Acasă Filiala „Ion Creangă” Biblioteca de prim ajutor (21.11.2018)

Biblioteca de prim ajutor (21.11.2018)

79
0

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a desfășurat, miercuri, 21 noiembrie 2018, în Filiala „Ion Creangă, o altă activitate de informare în cadrul proiectului „Biblioteca de Prim Ajutor” (BiblioInfoLife).

Sesiunea educațională a fost susținută de partenerul proiectului, Asociația Ambulanța.Life – Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași reprezentată de directorul general, Marius – Grațian Benchea.

Participanții acestei sesiuni au fost elevii claselor a IX-a și a XI-a de la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iași însoțiți de profesorii: Andreea Georgiana Borleanu și Mădălina Toma.

Echipa proiectului a construit un dialog interactiv cu tinerii participanți, începând cu sfaturile privind accidentele, bandajul compresiv, tehnicile de salvare în cazul în care victima este conștientă cu măsurile de siguranță, metoda PAS, apelul 112 și poziția laterală de siguranță; și, desigur, contextul în care victima este inconștientă atunci aplicăm metoda de resuscitare; încheind, cu detalii privind cum se utilizează debrifilatorul.

Toți elevii au primit câte un PERMIS DE SALVATOR alături de cele 60 de permise la bibliotecă eliberate în cadrul întâlnirii informaționale precum și alte detalii specifice privind oferta activităților și proiectelor culturale pe care le derulează biblioteca publică în această perioadă.

Proiectul este implementat în parteneriat cu Asociația Ambulanța.Life – Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași și se desfășoară pe parcursul anului școlar 2018 – 2019 la Filiala „Ion Creangă” cu unitățile de învățământ liceal din județul Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here