Acasă Filiala „Ion Creangă” „Biblioteca arborilor” – Biodiversitate

„Biblioteca arborilor” – Biodiversitate

38
0

Marți, 22 mai 2018, de la ora 10.00, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași desfășoară activitatea „Biblioteca arborilor” – Biodiversitate, care va avea loc la Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași.

Biodiversitatea conform definiției este formată din „varietatea genelor, a speciilor şi a ecosistemelor care constituie viaţa pe pământ”. Schimbările rapide, masive și constante în habitatul natural (agricultură, exploatări de orice fel, poluarea, construcțiile necontrolate, schimbările climatice) duc la o pierdere aproape ireversibilă a biodiversităţii cu consecinţe profunde pentru lumea naturală şi pentru bunăstarea oamenilor. Din nefericire raportul de pierdere / recuperare a biodiverității este într-o balanță încă negativă.

Elevii de la profilul „Resurse naturale și protecția mediului” de la Liceul Tehnologic „Petru Poni” din Iași coordonați de prof. Monica Trupină, prof. Sorina Andriev, prof. Lăcrămioara Burlică vor participa la o activitatea de coștientizare și marcare a rolului biodiversității.

Reprezentanții S.C. ApaVital Iași, Asociația de Vânătoare și Pescuit Sportiv AVPS LR Hunters Iași și Agenția pentru Protecția Mediului Iași, ing. Silvia Aanicăi, ing. Ancuța Mucileanu, ecolog Ramona Ciobanu și biolog Luminița Iconomu vor prezenta importanța Biodiverității și impactul asupra vieții umane.

Reprezentanții bibliotecii vor aduce în prim plan cărțile și filmele din colecțiile bibliotecii care prezintă tema adusă în discuție.

Proiectul este o inițiativă a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași și este realizat în parteneriat cu S.C. ApaVital Iași, Asociația de Vânătoare și Pescuit Sportiv AVPS LR Hunters Iași, Facultatea de Horticultură din cadrul Universității de Științe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi, Agenția pentru Protecția Mediului Iași, Centrul de Medicină Naturistă AROMA Iași și Liceul Tehnologic „Petru Poni” din Iași.

 „Biblioteca arborilor” se desfășoară în cadrul proiectului Intersecții al Bibliotecii Județene Iași, care valorifică suprapunerea dintre literatură și diferitele ramuri ale științei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here