Acasă Filiala „Ion Creangă” „Biblioteca arborilor” – Arii protejate

„Biblioteca arborilor” – Arii protejate

26
0

 Miercuri, 23 mai 2018, de la ora 10.00, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași desfășoară activitatea „Biblioteca arborilor”– Arii protejate, care va avea loc la Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași.

Ariile protejate sunt acele zone marine sau terestre decizionate pentru protecția și menținerea biodiversității. Siturile Natura 2000 sunt implementate prin aplicare a două acte normative elaborate de Consiliul Europei: Directiva Păsări (conservarea speciilor de păsări sălbatice) și Directiva Habitate (conservarea speciilor de plante și animale sălbatice și a habitatelor naturale) și aparțin rețelei ecologice europene Natura 2000 în România.

Elevii de la profilul „Resurse naturale și protecția mediului” de la Liceul Tehnologic „Petru Poni” din Iași coordonați de prof. Monica Trupină, prof. Marcel Epure și prof. Marlena Sobcec vor participa la o activitatea de coștientizare și subliniere a realizării ariilor protejate.

Reprezentanții S.C. ApaVital Iași, Asociația de Vânătoare și Pescuit Sportiv AVPS LR Hunters Iași și Agenția pentru Protecția Mediului Iași, ing. Silvia Aanicăi, ing. Ancuța Mucileanu, ecolog Ramona Ciobanu și biolog Luminița Iconomu vor prezenta importanța Biodiverității și impactul asupra vieții umane.

Reprezentanții bibliotecii vor aduce în prim plan cărțile și filmele din colecțiile bibliotecii care prezintă tema adusă în discuție.

Proiectul este o inițiativă a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași și este realizat în parteneriat cu S.C. ApaVital Iași, Asociația de Vânătoare și Pescuit Sportiv AVPS LR Hunters Iași, Facultatea de Horticultură din cadrul Universității de Științe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi, Agenția pentru Protecția Mediului Iași, Centrul de Medicină Naturistă AROMA Iași și Liceul Tehnologic „Petru Poni” din Iași.

 „Biblioteca arborilor” se desfășoară în cadrul proiectului Intersecții al Bibliotecii Județene Iași, care valorifică suprapunerea dintre literatură și diferitele ramuri ale științei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here