Acasă Sediul central Festivalul TEODORENII, ediția a VIII-a: „Războiul de Independență – moment Alecsandri”

Festivalul TEODORENII, ediția a VIII-a: „Războiul de Independență – moment Alecsandri”

29
0

„Războiul de Independență – moment Alecsandri” este un prilej de a comemora împlinirea a 200 de ani de al nașterea lui Vasile Alecsandri și a 144 de ani de la Războiul de Independență.

Vom revedea imagini ale picturilor, desenelor și fotografiilor semnate de cei care care şi-au propus să fie alături de ostaşii români şi au redat cu măiestrie evenimentele din război: George Demetrescu Mirea, Sava Henţia, Carol Popp de Szathmari şi Nicolae Grigorescu. Scurt metrajul realizat de tinerii școlii va fi o derulare a câtorva dintre acestea, însoțite de recitarea poeziilor scrise de Vasile Alecsandri pentru acest important fapt istoric.

Elevii de la Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” Iași, coordonați de către profesoarele Eugenia Dișcu și Irina Zahariade la clasele a Xa și a XIa:  Melisa Șovea, Oana Mătăsaru, Ștefania Nicolaiciuc, Petronela Anastasiei, Alexandra Radu, Andrei Mineață, Ana Bura, vor recita din ciclul liric „Ostașii noștri”.

 

         Ediția a VIII-a a Festivalului „Teodorenii”, organizat de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, va avea loc în zilele de 8, 9 decembrie 2021. Activitățile incluse se vor desfășura exclusiv online și se vor înscrie în tematica celor 200 de ani de la nașterea lui Vasile Alecsandri.

 

Înregistrarea va putea fi vizionată pe site-ul https://bjiasi.ro

în data de 8 decembrie 2021, de la ora 16.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here