Acasă American Corner Festivalul „Teodorenii” 2021: Concurs de traducere și retroversiune

Festivalul „Teodorenii” 2021: Concurs de traducere și retroversiune

470
0

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași lansează ediția cu numărul opt a Concursului de traducere și retroversiune pentru elevi, manifestare inclusă în cadrul ediției a VIII-a a Festivalului „Teodorenii”. Competiția se adresează exclusiv elevilor din ciclul liceal din județul Iași și cuprinde două probe obligatorii:

(1) Realizarea unei traduceri din română în engleză a unui fragment (2500 de caractere) din volumul Cireșarii, de Constantin Chiriță (disponibil AICI);

(2) Realizarea unei traduceri din engleză în română a unui fragment (2500 de caractere) din volumul Moby Dick, de Herman Melville (disponibil AICI).

Participanții vor face dovada măiestriei în traducere și retroversiune pentru ambele texte. Vor fi luați în considerare doar participanții care execută ambele traduceri.

Textele vor fi redactate în format editabil (.doc, .docx, .rft, .odt) și vor fi trimise până la data de 25 noiembrie 2021, ora 00.00, pe adresa de e-mail iasiamericancorner@gmail.com. Documentul va conține numele și prenumele participantului, instituția de învățământ/clasa, adresa de e-mail și numărul de telefon. Nerespectarea acestor condiții, precum și orice dovadă de plagiat vor duce la respingerea concurentului.

Fragmentele propuse de organizator sunt disponibile în format electronic pe pagina www.bjiasi.ro sau în format tipărit la sediul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași, Compartimentul American Corner (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8, Galeriile comerciale, mezanin).

Lucrările înscrise în concurs vor fi analizate de către un juriu de specialitate, care va puncta fidelitatea și transparența traducerii/retroversiunii.

Rezultatele concursului vor fi postate pe site-ul bibliotecii www.bjiasi.ro și pe pagina de facebook, miercuri, 8 decembrie 2021, ora 14.00.

 

Ediția a VIII-a a Festivalului „Teodorenii”, organizat de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, va avea loc în zilele de 8 și 9 decembrie 2021. Activitățile incluse se vor desfășura exclusiv online și vor fi dedicate celebrării a 200 de ani de la nașterea poetului Vasile Alecsandri.

 

Prin participarea la concurs sunt de acord să fiu contactat, la datele de contact comunicate o dată cu trimiterea textelor, pentru a fi informat exclusiv cu privire la acest concurs. Înțeleg că pot cunoaște toate condițiile de prelucrare a datelor personale disponibile pe https://bjiasi.ro/protectia-datelor-personale/. Înțeleg că mă pot adresa oricând Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” pentru retragerea consimțământului dat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here