Acasă Sediul central Festivalul „Teodorenii” 2020: Concursul de desene „Biblioteca viitorului”

Festivalul „Teodorenii” 2020: Concursul de desene „Biblioteca viitorului”

157
0

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași lansează Concursul de desene „Biblioteca viitorului”, eveniment inclus în cadrul Festivalului „Teodorenii” 2020. Ediția din acest an, a VII-a, se va desfășura sub genericul „100 de ani de la înființarea bibliotecii publice a Iașului”. Activitățile incluse vor avea loc exclusiv online, în zilele de 8 și 9 decembrie 2020 și se vor înscrie în tematica Centenarului Bibliotecii Județene „Gh. Asachi.

Tema  propusă pentru ediția concursului din acest an – „Biblioteca viitorului” – vă invită la o reflecție asupra situației actuale nemaintâlnite și vă provoacă la un exercițiu de imaginație: Cum credeți că vor arăta bibliotecile peste 100 de ani? Dar peste o mie?

Concursul se adresează elevilor din ciclul gimnazial și liceal din tot județul Iași.

Tehnica execuției lucrărilor este la alegere: acuarelă, guașă, peniță, creion, pastel etc. Vor fi luate în considerare doar lucrările de unic autor, fiecare participant putând concura cu maximum două lucrări.

Lucrările pot fi scanate și trimise pe adresa de e-mail programe@bjiasi.ro sau pot fi depuse în format fizic până la data de 3 decembrie 2020, ora 16.00, la sediul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași, Serviciul Proiecte și Programe Culturale, PR (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8, Galeriile comerciale, mezanin). Nu se percepe taxă de participare.

În ambele cazuri, lucrările vor fi însoțite de următoarele mențiuni: titlul desenului, eventual opera de inspirație, numele și prenumele concurentului, instituția de învățământ/ clasa și datele de contact ale participantului (număr de telefon și adresă de e-mail).

Câştigătorii vor fi desemnați de un juriu de specialitate, care va puncta calitatea execuției, imaginația și originalitatea. Premiile constau în pachete de cărți pentru ocupanții primelor trei locuri al ambelor secțiuni. Toate desenele vor face obiectul unei expoziții online.

Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul unei „festivități de premiere”, care se va desfășura online, pe pagina de facebook a Bibliotecii, marți, 8 decembrie 2020, începând cu ora 14.00.

Informații suplimentare puteți obține direct la sediul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi”, Serviciul Proiecte și Programe Culturale, PR (Bd. „Ștefan cel Mare” nr. 8-10, Galeriile comerciale, mezanin), pe e-mail, la adresa programe@bjiasi.ro sau telefonic, la numărul 0332110044.

 

Prin participarea la concurs sunt de acord să fiu contactat, la datele de contact comunicate o dată cu trimiterea desenelor, pentru a fi informat exclusiv cu privire la acest concurs. Înțeleg că pot cunoaște toate condițiile de prelucrare a datelor personale disponibile pe https://bjiasi.ro/protectia-datelor-personale/. Înțeleg că mă pot adresa oricând Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” pentru retragerea consimțământului dat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here