Acasă Sediul central Eterna adolescență. De la adolescența lui Mihai Eminescu și a lui Ionel...

Eterna adolescență. De la adolescența lui Mihai Eminescu și a lui Ionel Teodoreanu la adolescenții de astăzi

34
0

Vineri 15 ianuarie 2021, de la ora 11.00, în mediu online, propunem spre dezbatere un subiect deosebit – Adolescența.

Alături de partenerii noștri de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași, Asociația ArtCivica și Teatrul Blu Iași, vom aduce în discuție adolescența lui Mihai Eminescu (n. 15 ianuarie 1850), în comparație cu adolescența lui Ionel Teodoreanu (n. 6 ianuarie 1897) și adolescenții noștri de astăzi, majoritatea născuți în jurul anului 2010.

Elevii colegiului, coordonați de către profesor limba română Eugenia Drișcu vor prezenta opiniile lor despre viața adolescentină, comparativă cu a celor doi scriitori născuți la o distanță de jumătate de secol și adolescența lor care se desfășoară la aproximativ un veac și respectiv 150 de ani de la tinerețile trecute ale lui Eminescu și Teodoreanu.

Prof. univ. dr. Anca Doina Ciobotaru de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu Iași” cu sprijinul Asociației ArtCivica, Teatrul Blu Iași va explica implicațiile aceastei perioade de tranziție din viața oricărui om, care presupune atât modificări la nivel fizic, cât și modificări la nivel comportamental și de personalitate.

Întâlnirea constituie o primă dezvoltare a cunoșterii vieții scriitorilor din această perspectivă. Tinerii și colaboratorii implicați în acest proiect vor completa  cu răspunsuri inedite problematica următoarelor subiecte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here