Acasă Sediul central DRUMUL CĂRȚII – activitate interactivă

DRUMUL CĂRȚII – activitate interactivă

25
0

Marți, 11 februarie 2020, preșcolarii de la Grădinița „Sf. Sava” Iași, însoțiți de educatorii lor, și-au găsit drumul către bibliotecă. Și unde altundeva să fi poposit pentru lectură, joc și poveste decât la biroul Împrumut pentru copii din Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași?

Am făcut cunoștință unii cu alții, dar pentru că aveam în așteptare alți prieteni – cărțile, le-am dat lor întâietate. Am încercat să potrivim pași mai mici, mai mari pe un drum al cărții, bifând cele mai importante etape, de la fabricarea hârtiei, imprimarea textului, ilustrarea acestuia, editarea și până la crearea unor coperți deosebite, care să informeze și să protejeze conținutul.

O întrebare importantă a fost cea referitoare la apariția textului, a poveștii; de oare unde să fi apărut? Astfel, am deconspirat scriitorul, din a cărui imaginație, inspirație, talent și experiență ia naștere povestea.

Într-un fel sau în altul am ajuns la a pune cartea pe un raft, într-o bibliotecă sau într-o librărie, astfel încât să atragă atenția copiilor și adulților.

Și pentru că o astfel de întâlnire, fără lectură e ca o melodie fără sunete, am ales către final să facem cunoștință cu Micul prinț, al scriitorului Antoine de Saint-Exupéry și să-i descoperim aventurile. Noii prieteni ai poveștilor au promis că vor reveni având permis de acces în bibliotecă, pentru a putea răsfoi în voie, alături de părinți, minunatele cărți pe care le-au descoperit în colecțiile bibliotecii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here