Acasă Sediul central „Diferiți dar adolescenți”

„Diferiți dar adolescenți”

38
0

Marți, 6 iunie 2023, de la ora 11.00, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” din Iași în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte Iași, Facultatea de Teatru, Asociația ARTCIVICA și Colegiul Național Pedagogic „Vasile Lupu” Iași, a desfășurat o nouă activitate din cadrul proiectului Diferiti…dar adolescenți.

La această întâlnire, prof. univ. dr. habil. Anca Doina Ciobotaru a expus elevilor prezenți la sediul asociației atât onsite cât și online, modalitățile de definire a personalității unui personaj prin lectură.

Tinerii au reușit să contureze astfel verbal dar și prin expresivitate și limbaj corporal, protagoniștii din adaptarea după piesa „Curcanii” de Grigore Ventura, 1893 – „Curcanii – Lecturi refelexive”. Întâlnirea între adolescenții de azi cu adolescenții care sunt eroii piesei, constituie un arc peste timp în înțelegerea universului fiecăruia.

Mulțumim elevilor și cadrelor didactice de la liceu și universitate, care au acceptat o provocarea atât de grea, de a reaminti un moment istoric important –Independența României (9 – 10 mai 1877), prin adaptarea unei piese de la sfârșitul secolului al XIX –lea, pentru a fi înțeleasă și interpretată de adolescenții de astăzi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here