Acasă Sediul central „Diferiți, dar adolescenți”

„Diferiți, dar adolescenți”

22
0

Joi, 11 mai 2023, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” din Iași în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte Iași, Facultatea de Teatru, Asociația ARTCIVICA și Colegiul Național Pedagogic „Vasile Lupu” Iași, a organizat o nouă activitate din cadrul proiectului Diferiti…dar adolescenți.

La această întâlniri prof. univ. dr. habil. Anca Doina Ciobotaru și asist. univ. dr. Alice Ioana Florentin au prezentat elevilor de liceu exprimarea prin jocuri nonverbale, expresivitate corporală, descifrarea limbajului corporal și prezentarea corpului ca o formă de expresie scenică și am realizat prima interpretare scenică a scenariului adaptat după piesa „Curcanii” de Grigore Ventura, 1893. Activitatea a avut loc la sediul Asociației ARTCIVICA iar elevii au fost coordonați de prof. Irina Zaharia și prof. Eugenia Drișcu.

Mulțumim elevilor și cadrelor didactice de la liceu și universitate, care au acceptat o provocarea atât de grea, de a reaminti un moment istoric important –Independența României (9 – 10 mai 1877), prin adaptarea unei piese de la sfârșitul secolului al XIX –lea, pentru a fi înțeleasă și interpretată de adolescenții de astăzi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here