Acasă Sediul central Dezbatere literară – … Să ucizi o pasăre cântătoare, de Harper Lee

Dezbatere literară – … Să ucizi o pasăre cântătoare, de Harper Lee

44
0

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași vă invită vineri, 15 octombrie 2021 de la ora 10,00 pe platforma zoom la o Dezbatere Literară: “… Să ucizi o pasăre cântătoare de Harper Lee cu un specialist în domeniu în cadrul proiectului: Viață și spiritualitate, programul Biblioteca și comunitatea.

Invitata noastră, Ioana Monica Ciolan este psiholog în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași și psihoterapeut specializat în terapia ericksoniană, hipnoză și programare neuro-lingvistică. Ghidul nostru literar va fi cartea scrisă de Harper Lee: … Să ucizi o pasăre cântătoare care se regăsește în colecțiile bibliotecii atât în limba română [https://bjiasi.ebibliophil.ro/mon/sa-ucizi-o-pasare-cintatoare-roman-jdmn36cw/] cât și în limba engleză [https://bjiasi.ebibliophil.ro/mon/to-kill-a-mockingbird-novel-m5gd6m3d/ ].

Din 10 octombrie 1992, în toată lumea se sărbătoreşte Ziua mondială a sănătății mintale, zi menită pentru a crește gradul de conștientizare, sensibilizare, informare și educare, la nivel mondial, în privința sănătății mintale susțin atât Federaţia Mondială pentru Sănătate Mintală (World Federation for Mental Health – WFMH) cât și Articolul 1 din Declarația Universală a Drepturilor Omului și Preambulul Convenției ONU privind Drepturile Persoanelor cu Handicap. Ca urmare a acestui cadru, considerăm că, dezbaterea literară va sublinia încă o dată că, starea de bine și terapia potrivită rămâne LECTURA.

Nelle Harper Lee a fost o scriitoare americană, cunoscută pentru romanul său din 1960.  “… Să ucizi o pasăre cântătoare” este cartea pentru care a luat Premiul Pulitzer. Un titlu clasic al literaturii americane, romanul este cunoscut pentru tonul cald și pentru umor, deși tratează o problematică gravă. O poveste despre rasă, curaj, compasiune şi copilărie în statul american Alabama din anii 1930, bazat în mare parte pe experienţele personale ale scriitoarei, Harper Lee. În 2006, bibliotecarii britanici au plasat cartea înaintea Bibliei într-o listă a cărților pe care trebuie să le citească orice adult înainte de a muri.

Participanții vor fi elevii clasei a X-A I de la Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” Iași coordonați de director, Cârstea Laura Maria și prof. Coțovanu Alexandrina.

Proiectul Viață și spiritualitate promovează dezvoltarea unui mediu de comunicare de natură științifică și educațională în cadrul bibliotecii publice printr-o întâlnire-dezbatere ce reunesc specialişti din diverse domenii de activitate prin facilitarea schimbului de experienţă, cunoaştere şi informaţii către publicul direct interesat.

Proiectul vizează îmbogăţirea ofertei Bibliotecii cu un cadru de întâlnire, informare şi interacţiune pentru membrii comunităţii interesaţi de curentele spirituale de gândire contemporană. Totodată, urmărim sondarea interesului publicului pentru diverse tematici şi personalităţi din zona curentelor spirituale, pentru a ajusta oferta de carte şi a dezvolta colecţiile Bibliotecii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here