Acasă Sediul central Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! „Oferă o...

Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! „Oferă o carte din inimă!”

86
0

Joi 11, vineri 12 și luni 15 februarie 2021 după ora 14,00, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași se va întâlni în spațiul bibliotecii după un orar prestabilit cu câte un grup de 10 copii/elevi în cadrul activității: Oferă o carte din inimă! prin intermediul prezenței voluntarilor în proiectul: Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! (Lectura Intergenerațională Terapeutică) ediția a IV-a.

Bucuria de a citi, la fel ca și iubirea, trebuie împărtășită. 14 Februarie nu este doar Sf. Valentin, dar și Ziua Internațională a Cărții Dăruite. Apărut inițial în Marea Britanie, obiceiul de a dărui cărți oricărui doritor, a făcut înconjurul lumii.

Dorim ca denumirea activității să reliefeze adevărul așa încât, Biblioteca Județeană Iași dăruiește cărți copiilor care vin la bibliotecă în zilele specificate și ora menționată. Vom discuta în vizita noastră de cărțile iubite și, desigur, despre cele mai (re)citite titluri de cărți.

Participanții vor fi elevii (de la Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Iași, Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași), Asociația Club Kiwanis Iași Team precum şi copiii din Centrele Sociale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială a Protecției Copilului (DGASPC) Iași.

 

Proiectul este o inițiativă a Bibliotecii Județene și își propune să conducă la conștientizarea, îmbunătățirea și împuternicirea societății ieșene (prin voluntarii implicați și beneficiarii proiectului vizați) la întărirea gradului de coeziune socială intergenerațională prin promovarea cărții și a lecturii și se implementează în perioada septembrie 2020-iunie 2021.

Partenerii în cadrul acestui proiect sunt: Direcția Generală de Asistență Socială a Protecției Copilului (DGASPC) Iași, Asociația Club Kiwanis Iași Team, Asociația ROIS (Ready to Open Intercultural Spaces) Iași, Asociația Sprijin și Dezvoltare Brașov precum și Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași, Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Iași și Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here