Acasă Sediul central Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! Nu te...

Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! Nu te păcăli! Citește o carte!

50
0

Marți, 27 aprilie 2021 de la ora, 11,00, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași vă invită să accesați activitatea: Nu te păcăli! Citește o carte! din proiectul: Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! (Lectura Intergenerațională Terapeutică) ediția a IV-a. În condiţiile actuale epidemiologice, activitatea se va desfășura sub forma enunțării unor link-uri cu înregistrările efectuate de la voluntari, parteneri și beneficiarii din proiect.

Denumirea evenimentului face referire la o tradiție veche de sute de ani ce se sărbătorește prin farse și glume în toată lumea – 1 aprilie. Ziua farselor sau a păcălelilor se sărbătorește în multe țări. Cea mai veche pare a fi, potrivit The Museum of Hoaxes San Diego, California, un fragment dintr-un poem flamand din 1539, în care un bărbat și-ar fi păcălit servitorul într-o zi de 1 aprilie (sursa: Medifax).

Dorim să subliniem prin această activitate capcanele lui Păcălici, a farselor și, de aceea, cum vedem mereu partea frumoasă a evoluției procesului educațional și importanța lecturii în viața noastră acum dorim ca din creațiile concepute pentru acest eveniment să se revadă și „lupta”, dialogul cu și contra lui Păcălici.

Vor fi prezente prin intermediul poveștilor, dialogurilor inovative pe baza lecturii, a tuturor formelor literare și de artă plastică, participanții adică, elevii, voluntarii şi copii din Centrele Sociale din cadrul DGASPC Iaşi împreună cu Asociația Club Kiwanis Iași Team, Direcția Generală de Asistență Socială a Protecției Copilului (DGASPC) Iași, Asociația ROIS (Ready to Open Intercultural Spaces) Iași, Asociația Sprijin și Dezvoltare Brașov, Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Iași, Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași și Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” Iași.

 

Proiectul este o inițiativă a Bibliotecii Județene și își propune să conducă la conștientizarea, îmbunătățirea și împuternicirea societății ieșene (prin voluntarii implicați și beneficiarii proiectului vizați) la întărirea gradului de coeziune socială intergenerațională prin promovarea cărții și a lecturii și se implementează în perioada septembrie 2020-iunie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here