Acasă Sediul central Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! (ediția a...

Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! (ediția a IV-a)

37
0
Proiect: Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! (ediția a IV-a)
Activitatea: Lectura și sănătatea pe primul loc!
Workshop: Dezvoltarea competențelor și participarea socio-civică
Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a desfășurat vineri, 6 noiembrie 2020, pe platforma Zoom, activitatea: Lectura și sănătatea pe primul loc! din cadrul proiectului: Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! (Lectura Intergenerațională Terapeutică).
Evenimentul s-a derulat sub forma unui workshop: Dezvoltarea competențelor și participarea socio-civică susținut de membru fondator, manager Gabriela Adam de la Asociația Sprijin și Dezvoltare Brașov, partener al proiectului. Asociația Sprijin și Dezvoltare – ASD – este o organizație de tineret înființată în anul 2011, care are misiunea de a dezvolta comunităţi din România, în special cele din zona rurală, oferirea de sprijin social, educaţional şi profesional tinerilor şi copiilor defavorizaţi din aceste comunităţi.
Specificitatea workshop-ului a fost direcționată pe prezentarea unor resurse educaționale, care pot fi folosite pentru dezvoltarea și implementarea activităților cu tinerii. S-a pus accent pe diversificarea metodelor de lucru utilizate în cadrul activităților de învățare și formare a elevilor și tinerilor în proces educațional precum și, metode de educație non-formale utilizate în activitățile realizate în comun cu copiii cu și fără oportunități reduse, pentru a le dezvolta competențele sociale și interculturale, și pentru a asigura în același timp incluziunea socială.
Participanții care au fost prezenți sunt partenerii și beneficiarii acestui proiect, începând cu: Asociația ROIS (Ready to Open Intercultural Spaces) Iași (Nicoleta Emacu și Adrian Mîrzac), Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași (director adj. prof. Gabriela Vrabie), Asociația Club Kiwanis Iași Team (președinte Evelin Stratica), Direcția Generală de Asistență Socială a Protecției Copilului (DGASPC Iași, Centru Rezidential Copii “Mihail Sadoveanu” Pașcani – Florentina Cojocaru), Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Iași (prof. Cătălina Tincu și prof. Elena Grindei) și Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” Iași (prof. Oana Căliman).
Proiectul este o inițiativă a Bibliotecii Județene și își propune să conducă la conștientizarea, îmbunătățirea și împuternicirea societății ieșene (prin voluntarii implicați și beneficiarii proiectului vizați) la întărirea gradului de coeziune socială intergenerațională prin promovarea cărții și a lecturii și se implementează în perioada septembrie 2020-iunie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here