Acasă Sediul central Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! Cărți și...

Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! Cărți și povești pentru vacanță

47
0

Pe 25 iunie 2021 la ora, 11,00, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași încheie ediția a IV-a a proiectului: Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! (Lectura Intergenerațională Terapeutică) cu activitatea: Cărți și povești pentru vacanță.

Invităm partenerii, beneficiarii și voluntarii proiectului împreună cu toți copiii și elevii pentru ca prin intermediul înregistrărilor video/audio, desenelor și fragmentelor literare să contribuie la derularea acestei ultime întâlniri din acest an școlar.

Evenimentul presupune destăinuiri privind cartea cea mai frumoasă sufletului și cea mai dragă fiecăruia dintre voluntarii și copiii implicați în acest proiect educațional terapeutic. Înregistrările pot să se desfășoare în dialog/în echipe sau în expunere proprie a subiectului și personajelor poveștii/cărții preferate din care ați învățat sau încă mai aveți de explorat aspecte ale învățării active.

 

Proiectul este o inițiativă a Bibliotecii Județene și își propune să conducă la conștientizarea, îmbunătățirea și împuternicirea societății ieșene (prin voluntarii implicați și beneficiarii proiectului vizați) la întărirea gradului de coeziune socială intergenerațională prin promovarea cărții și a lecturii și s-a implementat în perioada septembrie 2020 – iunie 2021.

Proiectul s-a desfășurat în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială a Protecției Copilului (DGASPC) Iași, Asociația Club Kiwanis Iași Team, Asociația ROIS (Ready to Open Intercultural Spaces) Iași și Asociația Sprijin și Dezvoltare Brașov. Beneficiarii proiectului sunt: Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Iași, Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași și Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here