Acasă Sediul central Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine!

Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine!

104
0

Proiect: Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine!

Activitatea: Lectura și sănătatea pe primul loc!

Workshop: Dezvoltarea competențelor și participarea socio-civică

Vineri, 6 noiembrie 2020 de la ora, 10,00, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași vă așteaptă pe platforma zoom la Activitatea: Lectura și sănătatea pe primul loc! din cadrul proiectului: Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! (Lectura Intergenerațională Terapeutică) ediția a IV-a.

Activitatea se va desfășura sub forma unui workshop, având denumirea: Dezvoltarea competențelor și participarea socio-civică susținut de membru fondator, manager Gabriela Adam de la Asociația Sprijin și Dezvoltare Brașov, partener al proiectului.

Tematica workshop-ului este direcționată pe prezentarea unor resurse educaționale, care pot fi folosite pentru dezvoltarea și implementarea activităților cu tinerii, anume:

– o nouă resursă educațională pentru dezvoltarea, implementarea, evaluarea și monitorizarea activităților de învățare;

– prezentarea unei cărți care ne înfățișează diferite mijloace pentru identificarea tinerilor marginalizați, lupta împotriva discriminării, dezvoltarea toleranței dintre tinerii cu și fără oportunități;

– 21 de noi metode de educație non-formală;

– un boardgame pentru tineri.

Pe parcursul acestui workshop vom discuta și despre:

  • Identitate
  • Roluri sociale
  • Cetățenie, Cetățenie activă și cetățenie europeană
  • Participare socială și civică
  • Planul individual de participare socială și civică.

Participanții vor fi partenerii și beneficiarii acestui proiect: Asociația Club Kiwanis Iași Team, Direcția Generală de Asistență Socială a Protecției Copilului (DGASPC) Iași, Asociația ROIS (Ready to Open Intercultural Spaces) Iași, Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași, Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Iași și Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” Iași.

În vederea înregistrării, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași vă invită să accesați, în ziua programată, link-ul :

[https://zoom.us/j/2324057793?pwd=TmFGMEtsbDIvMXU0eFdmWmZsQ3ZqUT09 ] Meeting ID: 232 405 7793 Passcode: 7nyMnS.

 

Proiectul este o inițiativă a Bibliotecii Județene și își propune să conducă la conștientizarea, îmbunătățirea și împuternicirea societății ieșene (prin voluntarii implicați și beneficiarii proiectului vizați) la întărirea gradului de coeziune socială intergenerațională prin promovarea cărții și a lecturii și se implementează în perioada septembrie 2020-iunie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here