Acasă Sediul central Cursul online PYTHON – inițierea tinerilor vulnerabili în utilizarea limbajului de programare...

Cursul online PYTHON – inițierea tinerilor vulnerabili în utilizarea limbajului de programare al viitorului

21
0

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a diseminat și s-a implicat în desfășurarea Cursului  PYTHON – inițierea tinerilor vulnerabili în utilizarea limbajului de programare al viitorului (10 – 11 septembrie 2020) în sistem on-line organizat de Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – ANBPR.

Evenimentul s-a derulat și pentru participanții din județul Iași în număr de opt tineri cu vârste cuprinse între 14-18 ani conform grupului-țintă precizat în proiect.

Cursul a fost posibil ca urmare a inițiativei Meet and Code, susținută la nivel european de compania de software SAP. În România, inițiativa este coordonată, pentru cel de-al 4-lea an consecutiv, de Asociația Techsoup și susține evenimente online de tehnologie și programare aliniate cu misiunea Europe Code Week.

Pornind de la expertiza ANBPR și a bibliotecilor membre în alfabetizarea digitală, dar și în inițierea publicului tânăr în utilizarea celor mai noi limbaje de programare, cursul cu durată de 12 ore, a urmărit îndeplinirea următoarelor obiective:

– explicarea conceptelor de bază ale programării în PYTHON;

– conceptele de bază de scriere, compilare și interpretare în PYTHON;

– studiul structurii și elementelor de programare standard (tipuri de date, diverse structuri cu care se operează privind finalitatea utilizării PYTHON, structuri de stocare a datelor în memorie etc.) ;

– predarea noțiunilor de funcționare a jocurilor pe calculator multiplayer și principalele metode de a le rula cu succes, folosind limbajul de programare PYTHON.

Ca primă experiență de învățare în domeniul programării software, tinerii vulnerabili au beneficiat de expertiza unui lector calificat și au asistat la demonstrații de programare PYTHON, rulând aplicațiile de bază.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here