Acasă Sediul central Cunoașteți? Aveți drepturi și obligații la un click distanță! (Ziua Internațională a...

Cunoașteți? Aveți drepturi și obligații la un click distanță! (Ziua Internațională a Siguranței pe Internet)

20
0

Vineri, 19 februarie 2021, începând cu ora 10,00, Biblioteca Județeană „Gh.Asachi” Iași va desfășura pe platforma ZOOM o sesiune de informare antrenantă, având denumirea: Cunoașteți? Aveți drepturi și obligații la un click distanță! de Ziua Intenațională a Siguranței pe Internet! Evenimentul este adresat elevilor de liceu din cadrul Colegiului Tehnic „Gh. Asachi” Iași coordonată de director prof. dr. Carmen Botez și director adj. prof. Sorin Comisu alături de consilierul educativ Tatiana Tudori și bibliotecar Oana Epure.

Scopul propus pentru această activitate este promovarea utilizării într-un mod mai sigur şi responsabil a tehnologiei on-line și a telefoanelor mobile, mai ales de către copiii şi adolescenţii noștri, precum și conştientizarea şi educarea acestora asupra pericolelor navigării nesupravegheate pe Internet. Conform unui studiu efectuat în 2019, 96% dintre copii accesează internetul folosind telefonul, iar unul din doi copii a fost victimă a diverselor forme de hărțuire în mediul online.

Invitat să ne vorbească despre aceste aspecte ale vieții virtuale și capcanele sale va fi psiholog Andreea Sabetay de la Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași.

Ziua internațională a siguranței pe internet este marcată în peste 110 țări prin mai multe acțiuni ce vin să prevină riscurile din spațiul virtual. Organizatorii doresc să scoată în evidenţă utilizarea pozitivă a tehnologiei, rolul pe care îl joacă în viaţa fiecăruia dintre noi şi face apel la tineri, părinți, profesori, asistenți sociali, companii, politicieni, oameni ai legii să se unească pentru un internet mai bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here