Acasă Sediul central „Costume tradiționale grecești” – “Ελληνικές Παραδοσιακές φορεσιές” – “Greek traditional costumes”

„Costume tradiționale grecești” – “Ελληνικές Παραδοσιακές φορεσιές” – “Greek traditional costumes”

19
0

Miercuri, 8 iulie 2020, de la ora 17.00, Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi și Comunitatea Elenă Iaşi, Filială a Uniunii Elene din România  se reunesc în mediul virtual pentru a disctuta despre „Costume tradiționale grecești” în cadrul seriei de activități „ZoomZet de Vacanță!”

Profesor Athina Tsavea, lector univ. Soultana Arvanitaki, Laura Tîrnovanu – coordonator al Ansamblului Artistic Orpheas Iași, alături de membri ai comunității, de elevi și studenți, ne vor prezenta costumul tradițional grecesc. Este partea a doua a întâlnirii demarată în data de 17 iunie.

Costumele tradiționale grecești au combinații de culori îndrăznețe și adesea prezintă o imaginație deosebită în modalitățile de a le îmbrăca. Acestea sunt purtate în timpul sărbătorilor și la diverse evenimente turistice.

Acestă întâlnire are loc în cadrul proiectului „Viață și spiritualitate”, care își propune să faciliteze contactul membrilor comunității cu diverse zone ale culturii și interconectarea lor, concomitent cu prezentarea ofertei de carte a bibliotecii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here