Acasă Sediul central Copii, Biblioteca vă aşteaptă cu noi activităţi!

Copii, Biblioteca vă aşteaptă cu noi activităţi!

53
0

Vară de Poveste cu Veselica (ediția a III-a)

 

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași desfășoară un Club al Poveștilor Distractive: Vară de Poveste cu Veselica (ediția a II-a). „Copilaria este inima tuturor vârstelor” (Lucian Blaga)

Invitata specială a copiilor este Irina Olariu, coordonator © Teatru de Păpuși Veselica Iași.

  • Luni, 8 iulie 2024 – ora 16.00, în Parcul Junimea-Gulliver (str. Costache Negruzzi nr.4 Iași)

vă așteptăm pe un tărâm al poveștilor frumoase (ce se regăsesc și în fondul de carte al bibliotecii https://bjiasi.ebibliophil.ro/  ) pentru toate vârstele, al personajelor din cărți, cu păpuși și costume create © Teatru de Păpuși Veselica. Vom fi alături și de voluntarii bibliotecii care vor fi adevărați animatori culturali.

Înscrierile se pot face la telefon mobil 0753/024405, cât și prin partenerii din proiect. Participarea este gratuită, având emis permisul de acces la bibliotecă.

 

 

Exploratorii de Poveste ai Vacanței (ediția a II-a)

 

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași desfășoară în această vară un proiect al expediției în vacanță: Exploratorii de Poveste ai Vacanței.

Partenerul principal în acest proiect este Organizația Națională „Cercetașii României” Membră fondatoare a Organizației Mondiale a Mișcării Scout București – Centrul Local „Constantin Th. Sapatino” Iași.

Vă invităm miercuri, 10 iulie 2024 – ora 15.00-17.00, în Parcul Junimea-Gulliver (str. Costache Negruzzi nr.4 Iași)!

Proiectul vizează un cadru de întâlnire (neconvențională), informare şi interacţiune între membrii organizației interesaţi de lectură, recreere și de petrecere a timpului liber în vacanță. Cercetășia scoate tot ce este mai bun din membrii organizației sale prin educație non-formală. Activitățile și jocurile sunt menite să îi ajute să se descopere pe sine; care le sunt abilitățile, scara de valori, care sunt punctele forte și ce pot face cu acestea. Vom fi alături și de voluntarii bibliotecii care vor fi adevărați animatori culturali.

Pentru o atmosferă de vacanță avem un sponsor al proiectului, anume: SECOM ® Healthcare Group Divizia de Retail Iași care ne va asigura un pauze pline de vitamine, suplimente, vouchere și alte materiale promoționale. Vă așteptăm cu drag!

Înscrierile se pot face la telefon mobil 0753/024405, cât și prin partenerii din proiect. Participarea este gratuită, având emis permisul de acces la bibliotecă.

 

 

 BIBLIOTECA DE SPORT (ediția a VIII-a)

 

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi vă invită să participați la sesiunile din această vară cu lectură preferată și sport în 11 iulie 2024 ora 15.00 (Esplanada CUB – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt) în ediția  a VIII-a a proiectului: „Biblioteca de Sport”.

Prima parte a activității urmărește îmbunătățirea ținutei educaționale prin lectură (participanții, exprimându-se liber printr-un mic discurs literar pe tema promovării lecturii, în urma explorării cărților preferate de vacanță); iar în partea a doua a întâlnirii, cei prezenți care au considerat sportul – un instrument eficient pentru sănătate și distracție vor exersa diferite stiluri sportive. Vom avea invitați pe instructorii de la Școala de Dans – Tazu Dance Iași. Vom fi alături și de voluntarii bibliotecii care vor fi adevărați animatori culturali.

Pentru al patrulea an avem un sponsor oficial: SECOM® Healthcare Group Divizia de Retail din Iași, o echipă de profesioniști în sănătatea frumuseții și a sufletuluicare ne asigură premii și produse bio naturale, informații specializate.

Înscrierile se pot face la telefon mobil 0753/024405, cât și prin partenerii din proiect. Participarea este gratuită, având emis permisul de acces la bibliotecă.

 

 

Biblioteca TA:

Visul unui vis de copil

 

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași împreună cu partenerul bibliotecii, Asociația ROIS (Ready to Open Intercultural Spaces) Iași reprezentată de coordonatorii: director Departament Proiecte Culturale, Nicoleta Emacu și prof. coord. Atelier Educație prin Artă, Adrian Mîrzac vă invită în 12 iulie 2024 ora 14.00, la Spectacolul de Teatru „Visul unui vis de copil” la Casa de Cultură „Mihai Ursachi” Iași (Bd. Carol I, Parc Copou).

Spectacolul are ca scop promovarea Lecturii prin Teatru și a fost conceput prin îmbinarea mai multor stiluri literare. Momentul artistic va fi jucat de trupa de teatru SONETTO alcătuită din elevi ai Școlii Gimnaziale „Mihai Codreanu” Iași.

În distribuție: Iasmina Covalschi, Sophia Bălălău, Teodora Nechifor, Ianis Bogdan, Rafaelo Lascarache, Mihai Gindă, Ștefan Vlad Ipate, Vasile Vicențiu Rusu (elevi de la Școala Gimnazială Mihai Codreanu Iași), regie: Nicoleta Emacu, scenografie: Adrian Mîrzac. Vom fi alături și de voluntarii bibliotecii care vor fi adevărați animatori culturali.

Înscrierile pentru spectacol se pot face la telefon 0753/024405, cât și prin partenerii din proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here