Acasă Club Clepsidra Club CLEPSIDRA – Ion Creangă: Drumuri reale, drumuri ficționale

Club CLEPSIDRA – Ion Creangă: Drumuri reale, drumuri ficționale

71
0

afis-clepsidra-creanga

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași organizează marți, 1 martie 2016, începând cu ora 14.00, la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu”, o nouă întâlnire-dezbatere a Clubului Clepsidra, ediție dedicată maestrului basmelor și poveștilor Ion Creangă de la a cărui naștere se împlinesc 179 de ani.

Cu această ocazie, prof. univ. dr. Constantin Dram de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași va susține conferința „Ion Creangă: Drumuri reale, drumuri ficționale”.

Drumurile lui Creangă sunt privite atât din ceea ce ne oferă textele sale ficţionale, cât şi din perspectiva relativ puţinelor drumuri ce ţin de biografia unui scriitor pe care îl putem înţelege mai cu seamă din perspectiva unei „navete esenţiale” Humulești – Iaşi – Humuleşti. Conferința se va opri asupra unor momente mai deosebite din viața lui Ion Creangă, ce includ anumite călătorii, precum și asupra toposului drumului prin operele sale cele mai cunoscute.

Ca și la precedentele ediții, finalul va fi rezervat întrebărilor din public, cea mai pertinentă întrebare fiind premiată cu un pachet de cărți oferit de Editura Corint.

Proiectul „Clubul Clepsidra” se desfășoară în cadrul programului Biblioteca și Societatea al Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” și se adresează publicului larg interesat de felul în care moravurile politice se regăsesc în literatura națională și internațională, a decelării propagandei și ficțiunii de mesajul literar valabil exprimat prin convingerea autorilor.

Activitățile proiectului sunt concretizate prin întâlniri-dezbateri trimestriale ce reunesc specialişti politologi/ filosofi/ istorici/ literați ai Iaşului și au ca scop promovarea unui mediu de comunicare de natură politico-culturală, dar și facilitarea schimbului de experienţă, cunoaştere şi informaţii către publicul larg.

Informații suplimentare puteți obține pe adresa de e-mail: programe@bjiasi.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here