Acasă Sediul central CHOPIN LA BIBLIOTECĂ

CHOPIN LA BIBLIOTECĂ

120
0

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași în parteneriat cu Asociația Club Kiwanis Iași Team   vă invită la evenimentul muzical: Chopin la Bibliotecă, sâmbătă, 25 septembrie 2021 ora 17,00 în Sala de Lectură a Bibliotecii (Galeriile Comerciale, Bd.Ștefan cel Mare nr. 8-10).

Invitatul de onoare pentru acest moment de înaltă ținută va fi pianistul francez de origine română, AIMO PAGIN [https://www.aimopagin.com/]. Aimo Pagin este unul dintre cei mai importanți pianiști francezi din generația sa și susține concerte solo și orchestrale pe cele mai mari podiumuri din lume. S-a născut în 1983 și a primit lecții la vârsta de șapte ani la Conservatorul din Strasbourg cu F. Claustre. Acum locuiește la Viena și a devenit oficial artist Bösendorfer din mai 2019 și, în colaborare cu renumita casă de pian, eticheta franceză Paraty (Paris) publică al doilea album solo al lui Aimo Pagin cu toate valsurile de F. Chopin (detalii AICI).

Frédéric-François Chopin (1 martie 1810 – 17 octombrie 1849) este considerat unul dintre cei mai mari muzicieni din istorie. Compozitorul francez, de origine poloneză, a scris piese aproape exclusiv pentru pian. S-a născut ca Fryderyk Franciszek Chopin, schimbându-şi numele când a plecat la Paris la vârsta de 20 de ani. Numele său se mai scrie şi Szopen în textele poloneze. În program vom audia: Sonata pentru pian nr. 2, Balada nr. 4, 3 Valsuri și Studiul op. 25, nr.12 în interpretarea invitatului de onoare, Aimo Pagin.

Această demonstrație de virtuozitate artistică se înscrie ediției a XII-a a „nopții albe” a bibliotecilor inițiat de Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) cu participarea bibliotecilor publice din România și Republica Moldova, „NOCTURNA BIBLIOTECILOR2021.

Vă așteptăm la concertul din bibliotecă, unde locurile sunt pe bază de invitație pentru a respecta toate normele epidemiologice actuale datorită pandemiei (cu distanțarea socială, purtarea măștii de protecție). Un eveniment de bun gust și creativitate culturală muzicală deosebită!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here