Acasă Sediul central CENTRUL DE INFORMARE COMUNITARĂ – Muzeul de Istorie Naturală din Iași, mai...

CENTRUL DE INFORMARE COMUNITARĂ – Muzeul de Istorie Naturală din Iași, mai aproape de deschidere

15
0

Odată finalizată restaurarea clădirii Muzeului de Istorie Naturală, Primăria Iaşi a lansat licitaţia de achiziţie a dotărilor interioare. Cel mai mare lot este cel al vitrinelor, în total 72 de piese de acest fel, estimat la 1,88 milioane de lei, transmite Ziarul de Iași.

Finanţarea pentru această achiziţie, aproape 2,2 milioane de lei, este asigurată prin Programul Operaţional Regional, acelaşi care a susţinut restaurarea muzeului.

„Unul dintre rezultatele aşteptate prin proiect este ca numărul mediu de vizitatori, după intervenţia asupra obiectivului de patrimoniu, să crească la 12.000 anual”, se arată în Caietul de sarcini.

Începute în 2019, la mai bine de 6 ani după ce accesul vizitatorilor a fost restricţionat pe fondul lipsei de siguranţă a clădirii, lucrările de restaurare a muzeului trebuiau să se finalizeze doi ani mai târziu, dar ele s-au prelungit din diverse motive.

Pe 3 ianuarie 1859, una dintre sălile muzeului a găzduit întrunirea în care Alexandru Ioan Cuza a fost desemnat candidat la domnia Moldovei. Urnele există şi astăzi, fiind puse în valoare la un alt muzeu din Iaşi, Muzeul Unirii.

https://www.g4media.ro/muzeul-de-istorie-naturala-din-iasi-mai-aproape-de-deschidere-dupa-restaurare-a-fost-lansata-licitatia-pentru-dotarile-interioare.html

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here