Acasă Sediul central Câștigătorii Concursului de desene „Biblioteca viitorului”

Câștigătorii Concursului de desene „Biblioteca viitorului”

28
0

În urma evaluării lucrărilor din cadrul concursului de desene „Biblioteca viitorului”, juriul a desemnat următorii câștigători. Totodată, puteți citi și motivația juriului condus de lector univ. dr. Ana-Maria Aprotosoaie-Iftimi, de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, căruia îi mulțumim și pe această cale.

 

Premiul I: Despa Anna-Stefania, elevă la Școala Gimnazială „B. P. Hasdeu” din Iași.

Lucrarea este echilibrat realizată, copilul stăpânește limbajul de expresie plastică, dar dincolo de acest aspect, dă dovadă de imaginație. Lucrarea poate fi considerată un îndemn real de a păși pragul bibliotecii, dar și un îndemn spre meditație, spre reconsiderarea valorilor formative ale lecturii, mai ales în perioada deosebită în care ne aflăm cu toții în acest moment, al transferului învățării și lecturării în mediul on-line.

 

Premiul al II-lea: Bura Tudor-Ștefan, elev la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași.

Lucrarea impresionează prin bucuria și prospețimea exprimării, prin exuberanța cromatică ce vine să dezvăluie un suflet sensibil în care se formează solid fundamentele învățării.

Premiul al III-lea: Cuțîi Corina, elevă la Colegiul Național „G. Ibrăileanu” Iași

Lucrarea dezvăluie preocuparea spre o exprimare cât mai fidelă a realității, aspect ce presupune muncă și aplecare cu bucurie spre însușirea limbajului artei.

Mențiune: Bura Ana, elevă la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași.

Iată că sufletul elevului nu poate rămâne insensibil la schimbările rapide ale timpului actual, iar în plasticitatea sa deosebită, sufletul copilului are libertatea de a imagina o posibilă imagine al unui viitor, în care, totuși, valorile reale inspirate de cunoașterea găzduită de bibliotecă, nu sunt uitate.

 

 

Concursul de desene „Biblioteca viitorului” este o activitate inclusă în agenda ediției a VII-a a Festivalului „Teodorenii”. Competiția s-a adresat elevilor de gimnaziu și de liceu din județul Iași.

 

Premiile și diplomele pot fi solicitate la Serviciul Proiecte și Programe Culturale (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8-10), în termen de 30 de zile lucrătoare de la data anunțării rezultatelor, după următorul program: luni-joi, între orele 8.00-16.00 și vinerea între orele 8.00-13.30.

Felicitări participanților, câștigătorilor și profesorilor coordonatori!

Mulțumiri speciale juriului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here