Acasă Sediul central „Cămara lui Păstorel”, Ediția a VII-a – „Izvod gastronomic cosmopolit al Coanei...

„Cămara lui Păstorel”, Ediția a VII-a – „Izvod gastronomic cosmopolit al Coanei Chirița”

51
0

Ediția din acest an a cunoscutului concurs de prezentare a conservelor tradiționale moldovenești „Cămara lui Păstorel” – eveniment inclus în agenda Festivalului „Teodorenii” se va desfășura online prin înregistrări care să prezinte într-un mod cât mai adaptat epocii cerute, o rețetă gastronomică autohtonă.

La împlinirea a 200 de ani de la nașterea scriitorului Vasile Alecsandri titlul din acest an va fi „Izvod gastronomic cosmopolit al Coanei Chirița”. Înregistrările cu rețete a fiecărei școli va  conține modul de preparare și produsul final propus de elevii coordonați de către profesorii lor. Prezentările cele mai apropiate de acele vremuri ca limbaj, tehnică și explicații vor fi premiate.

Am invitat elevi și îndrumători de la unitățile de învățământ cu profil de alimentație publică din Iași și nu numai, respectiv Liceul Tehnologic „Petru Poni”, Colegiul Tehnic „I. C. Ștefănescu”, Colegiul Tehnic „I. Holban”, Liceul Tehnologic Economic de Turism, Liceul Teoretic „Miron Costin”, Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi”.

Concursul se adresează cititorilor Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” de toate vârstele cu precădere elevilor și profesorilor de la școlile de profil și are ca scop încurajarea și totodată promovarea tradițiilor culinare moldovenești, dar și al consumului de produse realizate în gospodărie.

 

Ediția a VIII-a a Festivalului „Teodorenii”, organizat de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, va avea loc în zilele de 8 și 9 decembrie 2020. Activitățile incluse se vor desfășura exclusiv online și se vor înscrie în tematica celor 200 de ani de la nașterea lui Vasile Alecsandri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here