Acasă Sediul central Călătorii prin bucătăriile lumii. O listă de bucate pentru Mihai Eminescu

Călătorii prin bucătăriile lumii. O listă de bucate pentru Mihai Eminescu

23
0

Vineri, 15 ianuarie 2021 de la ora 09.00 Biblioteca județeană „Gh. Asachi” Iași demarează online pe zoom un proiect mai puțin obișnuit, printr-o activitate în care dorim să descoperim un meniu preferat a lui Mihai Eminescu.

Elevii de la clasa de turism și produse alimentare de la Colegiul Tehnic „Ion Holban” coordonați de către prof. Adriana Băiceanu și elevii de la clasa pentru tehnicieni analize produse alimentare de la Liceul Tehnologic „Petru Poni” Iași, coordonați de către prof. Ersilia Coșbuc propun să aflăm câteva amănunte despre bucătăria moldovenească (ieșeană) de la jumătatea secolului al XIX-lea savurată de către scriitorul Mihai Eminescu alături de prieteni în hanurile ieșene.

Întâlnirile vor continua pentru a face cunoștință cu rețete culinare preparate și prezentate de către tinerii pregătiți la clase de specialitate din colegii și licee ieșene care să scoată în evidență specificul diferitelor țări europene.

Plecăm în ianuarie din România și în decembrie revenim tot aici, dar să vedem pe unde ne vor purta celelalte luni ale anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here