Acasă Sediul central Călătorii prin bucătăriile lumii. Ediția a II-a: 2021-2022

Călătorii prin bucătăriile lumii. Ediția a II-a: 2021-2022

33
0

Marți, 9 noiembrie 2021, de la ora 10.30, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași organizează online pe zoom o nouă activitate: Călătorii prin bucătăriile lumii, în cadrul proiectului Provocările Culturii.

Evoluția din ultimele secole și decenii a societății umane mondiale a generat un răspuns relevant din partea acesteia, prin acordarea unui rol important alimentației în înțelesul ei cel mai cuprinzător.

Având în vedere concluziile conferințelor OMS privind nutriția și bolile netransmisibile și transmisibile în contextul politicilor de sănătate internaționale, Convențiile UNESCO pentru salvgardarea patrimoniului cultural imaterial prin înscrierea regimurilor alimentare mediteraneean și nu numai, pe lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanității, a apărut necesară: Propunerea de Rezoluție a Parlamentului European, referitoare la patrimoniul gastronomic european: aspecte culturale și educative.

ProiectulCălătorii prin bucătăriile lumii”, ediția I, 2020 – 2021, a prezentat celor interesați valențe culturale și generale. Această a doua ediție pe lângă dezvoltarea cunoștințelor de cultură generală  va expune și locațiile universitare internaționale unde se studiază arta culinară.

Întâlnirile dezvoltate de acest parteneriat încurajează cunoașterea, cultivarea și prezervarea tradițiilor românești și transfrontaliere, cu precădere a celor din zona Europei și se adresează în special publicului tânăr. Manifestările își propun o viziune modernă asupra tradițiilor culinare, bazată pe cunoașterea lor nemijlocită, prin împărtășirea experiențelor gastronomice care deschid drumul spre comunicare, înțelegere reciprocă și dezvoltare personală.

Elevii de la clasa de turism și produse alimentare de la Colegiul Tehnic „Ion Holban” coordonați de către prof. Adriana Băiceanu și elevii de la clasa pentru tehnicieni analize produse alimentare de la Liceul Tehnologic „Petru Poni” Iași, coordonați de către prof. Ersilia Coșbuc și elevii claselor liceale de la Liceul Teoretic „Miron Costin”, coordonați de către prof. Valentina Farcaș, vor fi participanții activi ai acestor dezbateri.

Manifestarea va avea loc online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here