Acasă Sediul central Călătorii prin bucătăriile lumii. Bucate moldovenești de post

Călătorii prin bucătăriile lumii. Bucate moldovenești de post

24
0

Vineri, 19 martie 2021, de la ora 10.00, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași organizează online pe zoom o nouă activitate: Călătorii prin bucătăriile lumii, de această dată despre – Bucate moldovenești de post.

Elevii de la clasa de Turism și produse alimentare de la Colegiul Tehnic „Ion Holban”, coordonați de prof. Adriana Băiceanu, și elevii de la clasa pentru Tehnicieni analize produse alimentare de la Liceul Tehnologic „Petru Poni” Iași, coordonați de prof. Ersilia Coșbuc, propun să aflăm câteva amănunte despre bucătăria moldovenească a perioadei care precede Sfintele Sărbători de Paște.

Reprezentanții bibliotecii vor prezenta cărțile din colecțiile acesteia care descriu rețete specifice acestei perioade.

La final dorim să evidențiem celebra remarcă gastronomică, a domnului Jean Anthelme Brillat-Savarin apărută în „La psychologie du goȗt” – „Spune-mi ce mănânci și-ți voi spune cine ești”, prin discuții care să demonstreze că nu există preparate culinare care să nu implice valori și practici, sociale, economice, istorice și culturale.

Acestă întâlnire, se desfășoară în cadrul proiectului Provocările Culturii, care își propune să faciliteze contactul elevilor de liceu cu diverse zone ale culturii și interconectarea lor, prin expoziții, ateliere și seminarii și prin  cunoașterea și aprofundarea acelor cărți din bibliotecă care dezvoltă tema propusă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here