Acasă Sediul central Cafeneaua lingvistică: ”Vorbește-mi despre tine!” (ediția a II-a). Ziua Europeană a Limbilor

Cafeneaua lingvistică: ”Vorbește-mi despre tine!” (ediția a II-a). Ziua Europeană a Limbilor

18
0

Pe 26 septembrie 2023, de la ora 13,00-14,30, te așteptăm la Institutul Francez din România la Iași, să experimentezi bogăția lingvistică și culturală a Europei.
Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi a fost invitată alături de co-organizatorii acestui creativ eveniment: Institut français de Roumanie à Iaşi, EUROPE DIRECT Iași, Asociația SUPER TINERI (ASIRYS), Erasmus Student Network – ESN Iași.
În cadrul celei de-a doua ediții a evenimentului ”Vorbește-mi despre tine!”, vom cunoaște tineri din alte țări care fac voluntariat în România prin Corpul European de Solidaritate sau care au ales să studieze prin mobilități Erasmus+ în universități din Iași.

”Vorbește-mi despre tine!” marchează Ziua Europeană a Limbilor, la Iași, în 2023 – Anul European al Competențelor. Evenimentul pune în evidență bogăția lingvistică și culturală a Europei și faptul că împreună suntem mai puternici.
Ziua Europeană a Limbilor are scopul de a aduce în atenția publicului marea varietate lingvistică și culturală din Europa, de a încuraja oamenii de orice vârstă să învețe limbi străine, precum și de a promova profesia de traducător, de interpret și alte profesii legate de domeniul lingvistic. Ziua Europeană a Limbilor este sărbătorită, din 2001, în fiecare an, pe data de 26 septembrie, la inițiativa Consiliului Europei și a Comisiei Europene.

Pentru înscrieri, vă rugăm să ne trimiteți un email la europedirect.iasi@yahoo.ro   . Evenimentul îl regăsiți: [https://www.facebook.com/events/1239642036727399?ref=newsfeed ].

”Vorbește-mi despre tine!”” este un eveniment organizat de Institutul Francez în România la Iași și Centrul Europe Direct Iași, în parteneriat cu Asociația SUPER TINERI (ASIRYS), Erasmus Student Network – ESN Iasi și Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi.

Ziua Europeană a Limbilor este sărbătorită, din 2001, în fiecare an pe data de 26 septembrie, la inițiativa Consiliului Europei și a Comisiei Europene. Sărbătoarea încurajează învățarea limbilor străine la orice vârstă și promovează diversitatea lingvistică și culturală a Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here