Acasă Sediul central BOOK-uria Lecturii: 100 de Povești Nemuritoare

BOOK-uria Lecturii: 100 de Povești Nemuritoare

92
0

VACANȚA CREATIVĂ ON-LINE 2020

 

Atelierul de Lectură:

BOOK-uria Lecturii: 100 de Povești Nemuritoare

(ediția a IV-a)

 

 

 

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, alături de partenerul bibliotecii, Asociația ROIS (Ready to Open Intercultural Spaces) Iași reprezentată de Nicoleta Emacu și Adrian Mîrzac continuă poveștile în mediul on-line la Atelierele de Vacanță Creativă on-line 2020.

În Atelierul de Lectură: BOOK-uria Lecturii: 100 de Povești Nemuritoare se află de această dată o fetiță talentată, isteață, membră a trupei de teatru DIFAINII și elevă la Școala Gimnazială „Alecu Russo” Iași în clasa a II-a, Cezara Maria CROITORU alături, de mama sa, Daniela Croitoru.

Veți asculta povestea „Rapunzel” de Frații Grimm și veți vedea cadrul mirific unde a fost filmată Cezara …în cortul poveștilor preferate (special creat) din grădina bunicilor.

Poveștile nemuritoare ne-au înflăcărat imaginația în anii copilăriei. Continuăm și azi să le facem cunoștință micilor cititori și tuturor celor doritori cu minunatele personaje din lumea poveștilor culese de Frații Grimm.

Povestea „Rapunzel” a fost publicată de Frații Grimm în 1812 (Rapunzel, fiind numele unei plante ce a reprezentat o sursă de inspirație pentru autori), în colecția de povești germane pentru copii „Children’s and Household Tales”, având ca personaj central al basmului, Fata cu părul de aur.     Frații Grimm au adaptat povestea „Rapunzel” publicată de Friedrich Schulz în 1790, dar originile acesteia coboară și mai mult în timp în tradiția narațiunilor populare. Biblioteca Județeană Iași vă oferă de data aceasta o variantă de citire a poveștii.

 

Link-ul de unde puteți accesa și împrumuta poveștile interpretate de membrii Asociației ROIS Iași din fondul de carte al bibliotecii:

FRAȚII GRIMM

[https://bjiasi.ebibliophil.ro/cauta?q=fratii+grimm]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here