Acasă Bibliozen Bibliozen, 18 decembrie 2016: Acceptarea, iertarea și bucuria – Trei Daruri Magice

Bibliozen, 18 decembrie 2016: Acceptarea, iertarea și bucuria – Trei Daruri Magice

18
5

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, în colaborare cu Asociația „Om Nou, Conștiință Nouă”- OMNOCON, vă invită duminică, 18 decembrie 2016, începând cu orele 12.00, la conferința: Acceptarea, iertarea și bucuria – Trei Daruri Magice, susținută de Raluca Rusu – consilier pentru dezvoltare personală.

 

Tot în cadrul acestui eveniment avem și un invitat special, domnul inginer Florin Gheorghiță care ne va prezenta o tematică specială, intitulată ”Suflete și îngeri”. Totodată veți avea oportunitatea de a primi un autograf din partea distinsului cercetător. Florin Gheorghiță a publicat mai multe volume despre fenomene din realitatea înconjurătoare aflate la limita cunoașterii umane, care s-au bucurat de un mare succes în rândul cititorilor. De același autor la Editura Polirom: Karma și taina reîncarnării, Dezvăluiri din invizibil, Marile taine ale omenirii, Strania energie a gândirii, Straniile inteligențe invizibile.

 

Lumea mea a fost rotundă și marină

La un moment dat a devenit colțuroasă.

Lumea mea a fost caldă și maternă

Apoi a devenit aspră și critică.

Lumea mea a fost o mângâiere

Într-un moment a devenit mânioasă.

Am venit să iubesc și să mă bucur!

Pe drum, cu fiecare pas, învăț să judec mai puțin, să iert și să fiu eu!

 

Pruncul vine pe lume cu o moștenire de la părinții și neamul său. Această moștenire se mărește pe parcursul copilăriei cu ceea ce părinții îi oferă în mod voit, dar și involuntar, inconștient chiar.

Copilul privește figurile parentale ca pe niște zei a-tot-puternici și se „hrănește”, în mod inconștient, cu tot ce vine de la părinți. Încet-încet bagajul copilului se mărește, în el aflându-se ceea ce-i spun părinții,  felul în care aceștia se comportă cu el, atitudinile lor și chiar gândurile și trăirile lor nerostite. Tot în mod inconștient, copilul primește tot ce vine de la părinți ca indiscutabil adevăr.

Aceste moșteniri îl cresc pe adultul ce va fi să fie.

Moștenirea noastră emoțională este felul în care am fost tratați în trecut, în copilărie și, mai mult, felul în care ne-a făcut să ne simțim acel tratament. Cu toții ducem în spate o astfel de moștenire și este important pentru noi să devenim conștienți de conținutul ei, deoarece ne influențează în mod esențial relațiile și calitatea vieții.

Ajungem într-o vreme când ne simțim speriați, răniți, limitați, descurajați, distanți, singuri, neînțeleși, nesusținuți, aproape de renunțare sau de eșec… Acesta este un moment potrivit pentru a căuta în bagajele noastre și a aduce în conștient ce conținut ne ține pe loc sau mai mult, ne trage înapoi din calea succesului și a bucuriei.

Ne întâlnim într-o zi de duminică, în apropierea Crăciunului să căutăm fiecare în bagajul său și să hotărâm ce facem cu ceea ce am găsit.

Ne oferim daruri magice: acceptare, iertare și bucurie așa cum sufletul nostru tânjește de vreme multă.

Proiectul BiblioZen se adresează tuturor membrilor comunităţii interesaţi de informaţii din zona curentelor spirituale contemporane şi se desfăşoară sub forma întâlnirior lunare cu diverse teme din zona practicilor şi sistemelor spirituale, ale dezvoltării şi armonizării personalităţii. Iniţiat în noiembrie 2013, proiectul se află la a patra ediţie şi este coordonat de Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” şi psihologul Luminiţa Dana Leonte, Vice-preşedintele Asociaţiei OMNOCON – „Om Nou, Conştiinţă Nouă”.

 

Vă aşteptăm duminică, 18 decembrie 2016, la orele 12.00, în Sala de Lectură a Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi“ Iaşi, Galeriile Comerciale Ştefan cel Mare, Nr. 8-10.

 

Participarea este gratuită. Pentru o mai bună organizare a evenimentului vă rugăm să vă înscrieți completând formularul din linkul de mai jos:

http://evolutieintegrativa.ro/acceptarea-iertarea-si-bucuria-3-daruri-magice/

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here