Acasă Sediul central Bibliotecă nouă la Deleni

Bibliotecă nouă la Deleni

44
0

13120879_849484588528437_526222758_o

Inaugurarea sediului nou al Bibliotecii Comunale Deleni și al Grădiniței – fericită asociere – s-a realizat prin efortul autorităților și a comunității locale, precum și a unei finanțări de la Ministerul Dezvoltării Regionale.
Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a fost reprezentată de Carina-Elena Munteanu, director adjunct interimar, și Aurica Dvoracic, coordonatoarea Comisiei de Coordonare și Îndrumare Metodică.
De asemenea, alături de colega noastră, Maria Sava, au fost și colegii bibliotecari de la Ceplenița – Elena Gherghină și de la Cotnari – Dorin Cozan.
A avut loc slujba de sfințire a clădirii de către un sobor de șapte preoți în această Săptămână Luminată.
Despre această nouă realizare a comunității din Deleni a vorbit primarul Dumitru Prigoreanu, iar apoi Maria Șalaru, „Fiică a satului”, care se ocupă cu mare drag de formația de copii „Muguri de stejar”, parte componentă a Ansamblului Corăgheasca din Deleni, a vorbit despre implicarea domniei sale în viața comunității. Copiii de la „Muguri de stejar” ne-au delectat cu cântece populare și dansuri.
Primarul comunei a tăiat panglicile inaugurale ale celor două instituții, alături de directoarea grădiniței și de colega noastră, Maria Sava, apoi am vizitat cele două așezăminte.
În noua incintă a Bibliotecii Comunale, mai exact în Sala de lectură, a avut loc și o lansare de carte a prof. dr. Dumitru V. Marin: „Primarii ca niște oameni acolo și ei…”.
Cu acest prilej, reprezentantele bibliotecii județene l-au felicitat pe primarul Dumitru Prigoreanu pentru această importantă realizare, iar doamna director adjunct a ținut un discurs.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here