Acasă Sediul central Biblioteca Județeană Iași la Noaptea Cercetătorilor (30 septembrie 2022)

Biblioteca Județeană Iași la Noaptea Cercetătorilor (30 septembrie 2022)

163
0

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași vă invită să fiți alături de noi la un eveniment inedit – Noaptea Cercetătorilor Europeni, care va avea loc vineri, 30 septembrie 2022, începând cu ora 17.00, pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt. Evenimentul se desfășoară simultan în peste 400 de orașe din Europa.

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași vă așteaptă la cortul amenajat pe pietonalul de pe Ștefan cel Mare, unde veți afla informații specifice și veți face cunoștință cu programele, proiectele și activitățile culturale ale bibliotecii dar, veți participa și la activitățile creative cu nuanțe științifice în educație special concepute împreună cu voluntarii bibliotecii publice. Concret:

Harta României Literare: la întrebarea adresată de voluntarul bibliotecii, veți răspunde și veți sublinia cu un steguleț oferit de noi și special construit pe harta țării noastre;

Quiz-uri rapide: vizitatorii vor răspunde la întrebările testelor-surpriză (cel mai greu test de cultură generală, măsurarea inteligenței etc.);

Întrebări cu și despre cărți: răspundeți la întrebările voluntarilor de la întrebarea 1-întrebarea 20;

Concurs de idei/Feedback-ul cititorilor: pe o bucată de hârtie veți scrie ideea propusă sau ne lăsați o impresie, o amintire sau recomandările pentru lectură;

Cine știe, răspunde!: vizitatorii vor continua proverbul, zicala, ghicitoarea sau citatele propuse și citite de voluntarii bibliotecii.

 

Proiectul este organizat de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași în urma unui parteneriat dintre Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.

Evenimentul Noaptea Cercetătorilor Europeni are drept scop informarea publicului larg despre cercetarea științifică și despre impactul acesteia asupra vieții cotidiene, dar și promovarea științei, inovației și cercetării. De asemenea, își propune prezentarea rezultatelor și metodelor de cercetare unui public larg, în special tinerilor – elevi, studenți, doctoranzi.

Timp de o zi, copiii de toate vârstele, adolescenții și adulții vor avea oportunitatea de a participa activ la desfășurarea experimentelor științifice, de a discuta cu cercetători, dar și de a face cunoștință cu rezultatele științifice și modul lor de implementare.

Noaptea Cercetătorilor Europeni prezintă diversitatea științei și impactul acesteia asupra vieții de zi cu zi a cetățenilor în moduri distractive și inspiratoare.

 

Vă așteptăm cu drag!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here