Acasă Sediul central Biblioteca de Sport – volei, tir cu arcul, fotbal

Biblioteca de Sport – volei, tir cu arcul, fotbal

150
0

Joi, 23 august 2018, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a derulat o nouă activitate din cadrul unui inedit proiect de vacanță: Biblioteca de Sport, ediția a III-a.

În această sesiune, partenerii au fost Liceul cu Program Sportiv Iași (reprezentat de director adj. Tănase Viciu, prof. Mihaela Onuță, prof. de sport, Danelia Donciu, bibliotecar Florinela Ștefiuc și prof. de sport, Marian Andrei) și Clubul Sportiv Municipal Iași-Secția Tir cu Arcul, reprezentat de profesor și sportivă de performanță, Mihaela Frai.

În derularea activității-stimulent pentru dezvoltarea practicării sportului ca metodă de incluziune socială prin educație și lectură, participanții au urmărit în prima parte a activității să-și îmbunătățească ținuta educațională prin lectură (astfel, aceștia au construit un mic discurs literar de promovare a lecturii, în urma citirii cărților preferate) pentru ca, în partea a doua a întâlnirii, cei care au considerat sportul un instrument eficient pentru sănătate și distracție în vacanță s-au implicat împreună cu profesorii prezenți la o sesiune de volei, tir cu arcul și fotbal.

Alături de voleiul și fotbalul practicat de mulți dintre utilizatorii bibliotecii dar și al comunității ieșene, în general, tirul cu arcul este un alt hobby pentru toate vârstele. Istoria tirului cu arcul este una foarte interesantă, considerându-se că arcul și săgețile au fost inventate pe la sfârșitul paleoliticului. Numeroase documente atestă evoluția fascinantă a acestei tehnici, trasul cu arcul fiind considerat și o adevărată artă încă din Antichitate. Este un sport nobil dar astăzi, această activitate distractivă și relaxantă este foarte răspândit, vă pune atenția la încercare.

Beneficiile tirului cu arcul vizează aptitudinile fizice, fairplay-ul și autodepășirea de sine, conduită și sportivitate, autoîmplinire; este o activitate ce vă pune corpul în mișcare, antrenând toți mușchii din partea superioară a corpului, în special mușchii brațelor și spatelui dar și vederea; este un sport plin de dinamism, vă relaxează și vă ajută la eliberarea stresului. Echipamentul de antrenament este alcătuit din arc, săgeți, echipament de protecție (vezi foto echipament de tragere), alte accesorii, și sunt asigurate de club, în condițiile în care sportivii doresc să participe la competițiile organizate de Federația Română de Tir cu Arcul.

Ultima sesiune în cadrul proiectului Biblioteca de Sport va avea loc, joi, 30 august 2018, în intervalul orar 16.00 – 17.30 și vizează promovarea sportului ca instrument educațional și social, ajutând copiii, tinerii și populația Iașului să dobândească atitudini: fair play, solidaritate, participativitate.

Mulțumim partenerilor și tuturor participanților!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here