Acasă Sediul central Biblioteca de Sport – Sesiune de lectură și mișcare

Biblioteca de Sport – Sesiune de lectură și mișcare

29
0
Pe esplanada de la CUB (bd. Ștefan cel Mare și Sfant, nr. 10), Biblioteca Județeană Gh. Asachi Iași a derulat o altă întâlnire, pe 12 august 2021, a proiectului de vacanță: Biblioteca de Sport.
Copiii au fost cititori ai bibliotecii, dar și din partea DGASPC Iași – CSS „C. A. Rosetti” și de la Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” Iași. Participanții ne-au împărtășit pasiunea pentru lectură, diferite personaje din cărțile dragi citite în perioada vacanței și ne-au povestit și propriile experiențe, vis a vis de subiectul poveștilor citite.
În partea a doua a întâlnirii, cei prezenți au așteptat cu nerăbdare și plini de energie exercițiile de aerobic, fitness și arte marțiale sub îndrumarea maeștrilor – sportivi de performanță și campioni ai Iașului, Marcela și Ionuț Pârju, de la Clubul Sportiv Master San Iași.
Un criteriu de bază pentru aprecierea acestui proiect este nivelul de distracţie pe care-l stârneşte. Aceasta pe de o parte compensează stresul provocat de senzaţia de îndoieli/nesiguranță, iar pe de alta susţine şi întăreşte procesul educativ.
Înscrierile se pot face pentru ultimele două sesiuni de dansuri caraibice (din 19 și 26 august 2021, ora 15.00) la acest link [https://docs.google.com/…/1FAIpQLSeueSQZZ6cIqJ…/viewform ]. Participarea este gratuită.
Proiectul își propune să experimenteze noi instrumente eficiente pentru participarea comunității (cititori activi și non-cititori) în derularea unor activități-stimulent pentru dezvoltarea și sprijinirea practicării sportului ca metodă de incluziune socială prin educație și lectură. Proiectul este implementat în parteneriat cu Clubul Sportiv Master San Iași și Școala de Arte „Bel Art” Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here