Acasă Sediul central BIBLIOTECA DE SPORT (ediția a V-a)

BIBLIOTECA DE SPORT (ediția a V-a)

234
1

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi în parteneriat cu Clubul Sportiv Master San Iași și Școala de Arte „Bel Art” Iași lansează ediția de vară a V-a pentru lunile iulie/august 2021 cu sesiuni de lectură și sport în cadrul proiectului „Biblioteca de Sport” .

Din 2016 și până în prezent, exceptând anul 2020, proiectul Biblioteca de Sport inițiat de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a fost implementat în orașul Iași, reunind zeci de participanți.

„Biblioteca de Sport” este un spațiu al lecturii ce integrează idei de jocuri, dans, artă și sport împreună cu metodele simple de a face mișcare în aer liber. Toate aceste componente sunt menite să-i ajute pe participanții-cititori ai bibliotecii să se inspire și să aleagă mișcarea zi de zi, într-o lume invadată de tehnologie.

Proiectul și-a propus să aducă împreună copiii și părinții/adolescenții și tinerii care împărtășesc aceleași pasiuni către lectură (de vacanță) și sport, într-un eveniment viu, extrem de ofertant. Experimentarea unor noi instrumente eficiente pentru participarea comunității (cititori activi și non-cititori) în derularea unor activități-stimulent pentru dezvoltarea și sprijinirea practicării sportului ca metodă de incluziune socială prin educație și lectură.

Prima parte a activității urmărește îmbunătățirea ținutei educaționale prin lectură (participanții, exprimându-se liber printr-un mic discurs literar pe tema promovării lecturii, în urma explorării cărților preferate de vacanță); iar în partea a doua a întâlnirii, cei prezenți care au considerat sportul – un instrument eficient pentru sănătate și distracție vor exersa diferite stiluri sportive.

Marcela Pârju și Ionuț Pârju, maeștri în sport de la Clubul Sportiv Master San Iași sunt partenerii cu care am deschis prima ediție a proiectului și, în continuare avem bucuria să îi avem alături astfel încât, vom declara deschise sesiunile proiectului “Biblioteca de Sport” ediția a V-a de săptâmâna viitoare.

Perioada de desfășurare a sesiunilor din luna iulie și august 2021 va fi, după cum urmează:

Nr.

crt.

Parteneri Stilul sportiv Ziua/data calendaristică/

ora/locația

1 Clubul Sportiv Master San Iași /

Marcela și Ionuț Pârju

Aerobic/

arte marțiale/

exerciții de relaxare

Joi, 8 iulie/ora 15.00

Esplanada CUB

(bd. Ștefan cel Mare și Sfânt)

2 Clubul Sportiv Master San Iași /

Marcela și Ionuț Pârju

 

Aerobic/

arte marțiale/

exerciții de relaxare

Joi, 12 august/ora 15.00

Esplanada CUB

(bd. Ștefan cel Mare și Sfânt)

3 Școala de Arte „Bel Art” Iași / manager Cătălina Negru

 

Dansuri caraibice (salsa, bachata) Joi, 19 august/ora 15.00

Esplanada CUB

(bd. Ștefan cel Mare și Sfânt)

4 Școala de Arte „Bel Art” Iași / manager Cătălina Negru

 

Dansuri caraibice (salsa, bachata) Joi, 26 august/ora 15.00

Esplanada CUB

(bd. Ștefan cel Mare și Sfânt)

Impactul acestor activități combinate cu lectură și sport conduc la schimbarea atitudinii participanţilor şi dezvoltarea lor personală, în sensul dobândirii unor noi deprinderi utile şi calităţi personale. În acest sens, menţionăm: Creşterea încrederii în forţele proprii; Creşterea nivelului de interacțiune şi coordonare neuromusculară – multe exerciţii stimulează mişcările bazate pe echilibru şi continuitate. Aceste performanţe fizice sunt mai uşor de realizat decât alte tipuri de mişcări sau eforturi fizice (ca sprintul, săriturile etc.), iar succesul stăpânirii corporale încurajează şi dă un sentiment de încredere în toate domeniile de activitate; Creşterea satisfacţiei pentru propriul corp şi a bucuriei de a fi împreună cu alţii. Un criteriu de bază pentru aprecierea unui joc este nivelul de distracţie pe care-l stârneşte. Aceasta pe de o parte compensează stresul provocat de senzaţia de pericol, iar pe de alta susţine şi întăreşte procesul educativ; Îmbunătăţirea sănătăţii participanţilor psihice/fizice; Creşterea gradului de într-ajutorare din cadrul grupului și creşterea familiarizării cu mediul natural.

Fiecare participant trebuie să aibă permis de acces la biblioteca județeană și să se înscrie la următorul link:[https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeueSQZZ6cIqJbRHb4WUX26N_nfc_8O_6WsJGK-qSV8B8_KeQ/viewform ]

Pentru fiecare activitate este necesară înscrierea la acest link iar acestea se vor derula în aer liber în preajma sediului central al Bibliotecii Județene, pe esplanada de la CUB (Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 10) unde o să avem liber la joacă prin lectură și sport.

Organizatorul evenimentului își asumă responsabilitatea respectării normelor epidemiologice iar participanții să aibă masca de protecție.

1 COMENTARIU

  1. Felicitari pentru initiativa! Sunteti profesori minunati, dedicati si binecuvantati cu aceste idei de mare impact si valoare pentru copii, parinti, bunici si profesori. Abia astept, in calitate de profesor si bunica, sa creasca nepotii mei pt a participa la aceste intalniri si sa va cunosc pentru a va multumi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here