Acasă Sediul central BIBLIOTECA DE SPORT (ediția a IV-a)

BIBLIOTECA DE SPORT (ediția a IV-a)

86
0

Din 2016 și până în prezent, proiectul Biblioteca de Sport inițiat de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a fost implementat în orașul Iași, reunind zeci de participanți. „Biblioteca de Sport” este un spațiu al lecturii ce integrează idei de jocuri, dans, artă și sport împreună cu metodele simple de a face mișcare în aer liber. Toate aceste componente sunt menite să-i ajute pe participanții-cititori ai bibliotecii să se inspire și să aleagă mișcarea zi de zi, într-o lume invadată de tehnologie.

Proiectul și-a propus să aducă împreună copii și părinții/adolescenții și tinerii care împărtășesc aceleași pasiuni către lectură (de vacanță) și sport, într-un eveniment viu, extrem de ofertant. Experimentarea unor noi instrumente eficiente pentru participarea comunității (cititori activi și non-cititori) în derularea unor activități-stimulent pentru dezvoltarea și sprijinirea practicării sportului ca metodă de incluziune socială prin educație și lectură.

Prima parte a activității urmărește îmbunătățirea ținutei educaționale prin lectură (participanții, exprimându-se liber printr-un mic discurs literar pe tema promovării lecturii, în urma explorării cărților preferate de vacanță); iar în partea a doua a întâlnirii, cei prezenți care au considerat sportul – un instrument eficient pentru sănătate și distracție vor exersa diferite stiluri sportive.

În această ediție a IV-a ne sunt alături următorii parteneri: Liceul cu Program Sportiv Iași, Clubul Sportiv Master San Iași, Școala de Arte „Bel Art” Iași, Clubul Sportiv “Unirea” Iași și Bia Energia Iași/ DJ Kniolla,.

Perioada de desfășurare a sesiunilor din luna iulie și august 2019 va fi, după cum urmează:

 

Nr.

crt.

Parteneri Stilul sportiv Ziua/data calendaristică/

ora/locația

1 Bia Energia Iași/ DJ Kniolla Zumba fitness/

pilates

Joi, 4 iulie/ora 16.00

Esplanada CUB

(bd. Ștefan cel Mare și Sfânt)

2 Clubul Sportiv Master San Iași Aerobic/

arte marțiale/

exerciții de relaxare

Joi, 11 iulie/ora 16.00

Esplanada CUB

(bd. Ștefan cel Mare și Sfânt)

3 Școala de Arte „Bel Art” Iași Dansuri caraibice (salsa, bachata) Joi, 22 august/ora 16.00

Esplanada CUB

(bd. Ștefan cel Mare și Sfânt)

4 Clubul Sportiv “Unirea” Iași

și

Liceul cu Program Sportiv Iași

Volei/baschet/

handbal/fotbal

Joi, 29 august/ora 16.00

Esplanada CUB

(bd. Ștefan cel Mare și Sfânt)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here