Acasă Sediul central BIBLIOTECA DE SPORT 8

BIBLIOTECA DE SPORT 8

32
0

În această săptămână, pe 4 iulie 2024, Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi alături de Școala de Dans – Tazu Dance Iași [https://tazudance.ro/ ] și sponsorul oficial: SECOM® Healthcare Group Divizia de Retail din Iași a desfășurat o nouă  sesiune de lectură și sport în cadrul proiectului „Biblioteca de Sport” (ediția a VIII-a ).

Pe „acordurile” lecturii de vacanță și a unui workshop de dans modern și street dance  (dancehall, waacking și afro dance) coordonat de instructorii de dans, Diana Ioana Tazu și Tazu, publicul – cititor, alți practicanți de la club împreună și cu un reprezentant din voluntarii bibliotecii (Alexandra Racu) au susținut în mod reconfortant o atmosferă frumoasă de vacanță.

Premiile cu vitamine, voucherele, broșurile specializate și baloanele colorate de la Secom ® Healthcare Group Divizia de Retail din Iași au fost momente deosebite și apreciate de cei prezenți.

La activitate am avut invitat de la Inspectoratul de Poliție Județean Iași – Biroul Siguranţă Şcolară) pe agent șef principal de poliție, Claudiu Mercaș, într-o mini-sesiune de informare preventivă cu specific de vacanță. Publicul prezent a fost informat de inițiativa Direcției Siguranța Școlară de o campanie „Împreună pentru o vacanță în siguranță!”. Campania își propune să  informeze cu privire la evenimentele negative (orice situație care produce modificări disfuncționale în plan comportamental, emoțional și cognitiv ce afectează viața) în care pot fi implicați elevii pe perioada vacanței de vară și de conștientizarea rolului grupului de prieteni în determinarea implicării în astfel de situații. Biblioteca Județeană Iași este partener în proiectul „R.E.S.P.E.C.T. Online și Offline” alături de Inspectoratul de Poliție Județean Iași și ceilalți parteneri.

Următoarele întâlniri ale „Bibliotecii de Sport” de joi vor fi: 11 iulie-ora 15.00, 13 august-ora 16.00, 22 august-ora 15.00 și 27 august 2024 – ora 10.00. Înscrierile se pot face la telefon 0753/024405, cât și prin partenerii din proiect. Participarea este gratuită!

Proiectul își propune să experimenteze noi instrumente eficiente pentru participarea comunității (cititori activi și non-cititori) în derularea unor activități-stimulent pentru dezvoltarea și sprijinirea practicării sportului ca metodă de incluziune socială prin educație și lectură.

Proiectul este implementat în parteneriat cu BiaEnergia® / DJ Sireya&AQUA GAMES / DJ Kniolla Iași, Școala de Arte „Bel Art” Iași, Școala de Dans-Tazu Dance Iași și Liceul cu Program Sportiv Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here