Acasă Sediul central BIBLIOTECA DE SPORT 6

BIBLIOTECA DE SPORT 6

91
0

Joi, 25 august 2022 s-a derulat ultima sesiune de lectură și sport din cadrul proiectului de vacanță BIBLIOTECA DE SPORT (ediția a VI-a) inițiat de Biblioteca Județeană Iași.

Anul acesta, proiectul a fost implementat în parteneriat cu Clubul Sportiv Master San Iași, Quasar Dance Iași, Școala de Arte „Bel Art” Iași [http://bel-art.ro/ ] și Liceul cu Program Sportiv Iași [http://www.lpsiasi.ro/ ]. Ne-au fost alături sponsorul oficial: SECOM® Healthcare Group Divizia de Retail din Iași, o echipă de profesioniști în sănătatea frumuseții și a sufletului coordonat de Anca Sârbu. Pauzele de hidratare cu ceaiurile aromate cu vitamine, broșurile specializate și baloanele colorate de la Secom® Healthcare Group Divizia de Retail din Iași au fost momentele plăcute de toți cei prezenți. Premiile de la sponsor au fost foarte binevenite de copiii și tinerii care citesc și fac sport în timpul vacanței.

Voluntarii bibliotecii (Alexandra Racu, Ana Zamfira Țurcanașu, Evelina Popa, Bianca Andrei, Teodora Sandu și Raissa Tudose) au creat alături de coordonatorul proiectului o atmosferă prielnică și de bună dispoziție pentru defășurarea evenimentului.

Motto-ul proiectului „Biblioteca de Sport 6” este: SPORT + LECTURĂ = SĂNĂTATE și BUNĂSTARE! și a vizat promovarea și practicarea sportului ca metodă de incluziune socială prin educație și lectură.

În prima parte a activității, într-o atmosferă relaxantă, tinerii participanți s-au bucurat să ne povestească ultimele cărți citite în această vară. Cuvintele-cheie ale titlurilor de cărți au variat între aventură, distracție, poveste, înțelepciune, joc, mister și maturitate. În partea a doua a întâlnirii ne-am consacrat sportului, unde cei prezenți au participat la o sesiune interactivă de samba și cha-cha susținută de instructorul de dans: Mara Toma de la Școala de Arte „Bel Art” Iași. Urmată de o repriză de fotbal desfășurată de echipa de fotbal a clasei a VIII-a, profesor-antrenor, Marian Andrei a Liceului cu Program Sportiv Iași și gimnastică ritmică reprezentată de sportiva de performanță și eleva liceului, Crina Drăcșanu împreună cu profesor Mihaela Onuță.

În încheierea activității, practicanții de lectură și mișcare au concluzionat că, a citi o carte înseamnă să faci o faptă bună pentru tine, cu atât mai mult, atunci când, practici și un sport. Aprecierea jocului prin lectură și sport precum și nivelul de distracţie pe care-l stârneşte au fost atributele întâlnirilor din cadrul acestei ediții a proiectului și a compensat stresul zilnic, iar pe de altă parte, a susţinut şi a întărit procesul educativ ce conduce la îmbunătăţirea sănătăţii participanţilor psihice/fizice și la familiarizarea cu mediul natural.

Proiectul și-a propus experimentarea unor noi instrumente eficiente pentru participarea comunității (cititori activi și non-cititori) în derularea unor activități-stimulent pentru dezvoltarea și sprijinirea practicării sportului ca metodă de incluziune socială prin educație și lectură.

În ediția a VI-a pentru lunile iulie/august 2022, Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi a implementat acest proiect cu partenerii: Club Master San Iași, Quasar Dance Iași și Școala de Arte „Bel Art” Iași.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here