Acasă Biblio-Școala de pietoni Biblio-Școala de Pietoni a oprit la ONG-uri

Biblio-Școala de Pietoni a oprit la ONG-uri

21
0

Pe 17 mai 2017, echipa proiectului Biblio-Școala de Pietoni a ajuns la copii din organizațiile Centrului DIFAIN CSA – DAC Iași („Diminuarea iniţială a fenomenelor actuale întâmpinate în nesupravegherea copiilor singuri acasă”) și Fundației Hecuba Iași.

Într-o atmosferă relaxantă și responsabilă, întâlnirea cu tinerii cu vârste între 6-17 ani a fost foarte bine întâmpinată și a decurs într-un mod interactiv, îmbinând problematica prevenirii accidentelor rutiere și acordarea primului ajutor cu exemple concrete și demonstrații. Partenerii proiectului au pus accentul pe latura practică a activității, promovând regulile elementare de circulație rutieră și conturarea unui comportament social-educațional privind importanța atitudinii preventive în trafic.

În prima parte a activității, reprezentanții de la Biroul de Analiză și Prevenirea Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași au construit un dialog deschis cu participanții privind principalele tehnici și măsuri preventive în circulația rutieră.

În partea a doua a activității noastre, voluntarii de la Crucea Roșie – Filiala Iași au prezentat într-o mod inedit tehnicile de bază de prim ajutor în cazul accidentelor rutiere (când, cum și ce informații oferim când apelăm 112; resuscitarea, metoda PAS: privește, ascultă, simte; poziția laterală de siguranță).

Întâlnirea s-a încheiat când toți participanții au primit BIBLIO-PERMISE DE PIETONI și materiale promoționale instituționale.

Mulțumim participanților și gazdelor noastre, Florinei Emacu (director, Fundația Hecuba Iași), Nicoletei Emacu (psiholog Centrul DIFAIN CSA-DAC Iași), Feliciei Sonea (coordonator CRMCAD Iași), Andreei Partene (psiholog CRMCAD Iași) și Cristinei Teioșanu (asistent social CRMCAD Iași).

 

În al doilea an consecutiv, proiectul este implementat în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Iași – Biroul de Analiză și Prevenirea Criminalității și Societatea Națională de Crucea Roșie – Filiala Iași și se desfășoară pe toată durata anului școlar 2016-2017.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here