Acasă Sediul central Atelierul de Artă Vizuală și HandMade cu suflet: Vara creativă (Idei de...

Atelierul de Artă Vizuală și HandMade cu suflet: Vara creativă (Idei de vacanță)

98
0

Lansare Proiect: VACANȚA CREATIVĂ ON-LINE 2020

Atelierul de Artă Vizuală și HandMade cu suflet:
Vara Creativă (Idei de vacanță)

 O șansă micilor artiști, RECICLÂND!

 Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași alături de partenerul bibliotecii, Asociația ROIS (Ready to Open Intercultural Spaces) Iași reprezentată de coordonatorii: psiholog Nicoleta Emacu și artistul vizual, Adrian Mîrzac vă invită în această vară ( 6-14 iulie / 17-31 august 2020) în sistem on-line la Atelierele de Vacanță Creativă on-line 2020 pline de imaginație, de povești nemuritoare și creativitate maximă dedicate fiecărui cititor / potențial cititor al bibliotecii indiferent de vârstă.

Atelierul de Artă Vizuală și HandMade cu suflet: Vara Creativă (Idei de vacanță) se află la debut și își propune realizarea unor lucrări, folosind două tehnici de creație și compoziție în care se vor utiliza materiale reciclabile.

Scopul atelierului vizează dezvoltarea personală și educativ-vocațională  prin stimularea creativității, managementul timpului liber și a spiritului civic în vederea protecției mediului prin reciclarea diverselor tipuri de materiale aflate în natură. Ca și obiectiv ne propunem asimilarea a două tehnici de creație și compoziție precum și realizarea unei genți de plajă din materiale textile reciclabile, practică și utilă pentru a lua cu tine un prosop, uleiul de plaja și… cartea preferată.

Realizarea și moderarea tutorialelor a fost efectuată de: artistul vizual Adrian MÎRZAC de la Asociația ROIS (Ready to Open Intercultural Spaces) Iași și Maria Narcisa APACHIȚĂI – Membru trupa de teatru DIFAINII.

Materialele necesare pentru realizarea lucrărilor:

Tehnica 1:  hârtie, carton , foi A4, orice tip de hârtie și mărime, creion, ascuțitoare, pensulă mică, castron cu apă, faină albă (sau aracet), albuș de ou, apă, suc de sfeclă, albastru de metilen, cremă de ghetes.a.;

Tehnica 2: diverse forme si diverse materiale: lemn, polistiren, metal (monezi), material textil, necesare pentru a crea o dinamică a imaginii, o dinamică a formei și diversitatea perspectivelor.

Tehnica 3: tricouri mai puțin noi, maieuri și alte materiale colorate de refolosit.

Toți copii dornici și specialiști la desen, părinții și ceilalți membrii ai familiei sunt așteptați cu drag în mediul virual pe pagina web și pagina facebook a bibliotecii publice pentru a (re)descoperi noi elemente creative și inovative pentru artele vizuale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here