În ziua de duminică, 8 septembrie a.c., începând cu ora 10, în sala de lectură a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași, s-a desfășurat un nou eveniment cultural al Asociației Literare „PĂSTOREL” Iași (ALPI). Manifestarea a fost moderată de către scriitorul și comandorul (r) Mihai Batog-Bujeniță.
În programul evenimentului au fost prezentate, succint, ultimele apariții editoriale ale membrilor asociației. Imediat a urmat un recital de poezii, epigrame și proză susținut de către cei prezenți în sală.
Concret, s-a făcut vorbire despre volumele: Poeți clasici și contemporani prezenți în esențe lirice (antologie literară), coordonat de către Rodica Danu și Daniela Alupii (Editura CELESTIUM, 2024); Ultima șansă a lebedei mute (poezii), de Eugen Deutsch, carte care a văzut lumina tiparului, anul acesta, la Editura PIM din Iași; Strălucitoarele iubiri (PIM, Iași, 2022); În absența absenței (Editura PIM, Iași, 2022); N-am să mai văd niciodată (PIM, Iași, 2022). Ultimile trei volume sunt semnate de către Constantin Anton și au apărut în Colecția IDEAL și COMUNITATE.
Duminică, în cadrul manifestării ALPI s-a făcut vorbire și despre o nouă manifestare culturală care se va desfășura, la Iași, sâmbătă, 14 septembrie 2024, începând cu ora 11, în incinta Cercultui Militar din dealului Copoului. Concret, este vorba despre prezentarea volumelor Portița Caraimanului și Tainele muntelui. Cărțile sunt semnate de către Doina Toma. Vor fi prezentate de către scriitorii Mihai Batog-Bujeniță și Paul Gorban. Manifestarea va cuprinde și câteva momente artistice pe care le vor susține tenorul Paul Celmare și Magicianul Nicolas. Moderatori ai manifestării de sâmbătă, 14 septembrie a.c., vor fi col. Benone Tiron și tenorul Paul Celmare. Evenimentul este organizat de către reprezentanții Cercului Militar și cei ai Asociației Literare „PĂSTOREL” din târgul Iașilor.
Asociația Literară „Păstorel” – ALPI – este un grup format din oameni de artă și cultură, oameni inimoși și cu simțul umorului. Președintele Asociației este domnul comandor Mihai Batog-Bujeniță. Scopul asociației vizează promovarea valorilor culturale, ale umorului literar de cea mai bună calitate, exprimat în poezie, epigramă sau proză.
TEXT și FOTO: Dumitru ȘERBAN