Acasă Ştiri şi evenimente Arta și climatul coeziv al societății – Poveștile din bibliotecă

Arta și climatul coeziv al societății – Poveștile din bibliotecă

64
0

Nocturna Bibliotecilor

 Ziua europeană a limbilor

 Vineri, 24 septembrie 2021, de la ora 16.00, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, Facultatea de Teatru, Asociația ART CIVICA, alături de prof. univ. dr. Anca Doina Ciobotaru, lector univ. dr. Carmen Antochi, asist. univ. dr. Mihaela Ciofu, masterand Eduard Onu și copiii de la Asociația „Prietenii Bârnovei” construiesc un atelier experiment, interactiv în care să găsim liantul dintre povești și diversitatea lingvistică europeană la întâlnirea „Arta și climatul coeziv al societății – Poveștile din bibliotecă”, aflată sub umbrela Zilei europene a limbilor și Nocturnei Bibliotecilor .

La inițiativa Consiliului Europei din anul 2001 în data de 26 septembrie este celebrată, Ziua europeană a limbilor,  care consolidează capacitatea de a comunica, competitivitatea, eficientizarea muncii, beneficii care sunt aduse  prin învățarea limbilor străine permițând și realizarea de noi prieteni și noi contacte.

Plurilingvismul promovează o mai bună înțelegere interculturală și un element cheie în bogata moștenire culturală a continentului aceasta concretizându-se în spiritul promovat de Nocturna Bibliotecilor. Scopul este acela de a crea o mai bună legătură între bibliotecari și diferitele segmente de public, într-o manieră interactivă, prietenească și plină de surprize plăcute.

Activitatea, care se va desfășura la Filiala „Ion Creangă” a bibliotecii județene, dorește exprimarea prin arta vizuală, muzică și multilingvism a formulei incontestabile cu care debutează poveștile, nu doar europene: „A fost odată ca niciodată…”. Lumea basmelor conduce totdeauna la formarea unui spațiu coeziv al comunității spirituale a participanților, mai ales în atmosfera constructivă a unei biblioteci, propice desfășurării unor astfel de evenimente.

 

Participarea este condiționată de normele sanitarea în vigoare: mască facială și respectarea distanței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here